(13)

Τον κώδωνα του κινδύνου για απώλεια κοινοτικών πόρων για το σύνολο της χώρας αλλά και την Αθήνα τον δήμο Αθηναίων, λόγω κυβερνητικών καθυστερήσεων στην απορρόφηση, έκρουσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με θέμα: «Χρηματοδοτικά Μέσα για την Ελληνική Αγορά – Financial Instruments for Greek Market».

«Έχουμε τους τελευταίους μήνες επανειλημμένως εκφράσει την αγωνία μας προς το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με τα ζητήματα αυτά και ειδικότερα την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για την αποσαφήνιση του πλαισίου διαχείρισης των ώριμων έργων του δήμου – που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα – προκειμένου να μην χαθούν κρίσιμοι ευρωπαϊκοί πόροι για τη χώρα» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων .

Συγκεκριμένα ο κ.Καμίνης ανέφερε ότι η καθυστέρηση  ενεργοποίησης της πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης» έχει ως αποτέλεσμα πέραν της κωλυσιεργίας ώριμων και κρίσιμων μεταφερόμενων από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο έργων, που διαχειρίζεται ο δήμος Αθηναίων, να διακυβεύεται ευρύτερα η εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που έχει καταρτίσει ο δήμος.  

Αναφερόμενος στη διαχείριση του προσφυγικού, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων έχει εκπονήσει σχέδιο δράσης για τη διαχείριση των άμεσων συνεπειών καθώς και για την μεσο- μακροπρόθεσμη στρατηγική ένταξης και ενσωμάτωσης των μεταναστών. Κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει εμπράκτως το σχέδιο, σημειώνοντας ότι ο δήμος Αθηναίων έχει ζητήσει τη διαχείριση μέρους του ευρωπαϊκού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης. Επιπροσθέτως- τόνισε ο κ. Καμίνης-  το Πρόγραμμα αυτό δεν έχει ακόμα ουσιαστικά ενεργοποιηθεί στην Ελλάδα, παρόλο που τα προβλήματα πληθαίνουν και οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται.

 «Η Αθήνα μέσα από τη διεθνή της δραστηριότητα και παρουσία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της Αστικής Ατζέντας και την ανάδειξη του κομβικού ρόλου που διαδραματίζουν σήμερα οι πόλεις στην αντιμετώπιση των τεράστιων προκλήσεων της ΕΕ και την δυνατότητα τους να φέρουν λύσεις εκεί όπου οι χώρες αποτυγχάνουν» επεσήμανε  ο δήμαρχος Αθηναίων  και ολοκληρώνοντας την ομιλία του κατέληξε: «Η αναγνώριση αυτή του κρίσιμου ρόλου των πόλεων δεν μπορεί, να μένει στο επίπεδο διακηρύξεων και ευχολογίων. Πρέπει να συνοδεύεται από τις απαραίτητες ενέργειες και αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, σε πνεύμα καλής συνεργασίας, σαφούς διάκρισης αρμοδιοτήτων, διασφάλισης καλύτερων όρων χρηματοδότησης και σεβασμού του χαρακτήρα της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης» .    

 

Ημερομηνία: 
Πεμ, 06/10/2016 - 17:15

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.