kamiebea

Σημεία από την εισήγηση  του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (24-10-2016). 

Για την εγκατάσταση προσωρινής διοίκησης στο Γηροκομείο Αθηνών

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα. Βήμα που δείχνει την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής σε θέματα νομιμότητας και κακοδιοίκησης. Εγκαταστάθηκε στο Γηροκομείο Αθηνών η νέα προσωρινή διοίκηση που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την έκπτωση της απερχόμενης που ελέγχεται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων αυτά της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βάρος του Ιδρύματος και της περιουσίας του και άλλα πολλά, που μετά από πολύχρονη έρευνα και ανάκριση, στοιχειοθέτησε η Εισαγγελία και ο Ανακριτής κατά εγκλημάτων Διαφθοράς.

Ήρθε η ώρα της διαφάνειας προς όφελος των τροφίμων, των εργαζομένων και των πολιτών που με την φιλανθρωπική τους δράση στηρίζουν το Γηροκομείο. Μπαίνει τέλος στην εγκατάλειψη που έχει συνέπειες στην υγεία και τη ζωή των υπερήλικων τροφίμων του και με τους εργαζόμενούς του απλήρωτους επί μήνες. Θυμίζω ότι αφού ο δήμος εξήντλησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη συμμόρφωση της διοίκησης και αφού το Γηροκομείο παραβιάζει απόφαση Δικαστηρίου που το υποχρεώνει σε παροχή στοιχείων, ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να ασκήσει επεμβατική εποπτεία -και με την αρμοδιότητα που του δίνει ο νόμος για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος- κήρυξε έκπτωτο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και διόρισε προσωρινή διοικούσα επιτροπή που θα διοικήσει το Σωματείο για ένα εξάμηνο με στόχο τη διαφάνεια, τον έλεγχο και εν τέλει μετά τη διενέργεια εκλογών, να παραδώσει το Γηροκομείο σε νέα διοίκηση».

Απάντηση στην παρέμβαση του προέδρου της ΚΕΔΕ και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργου Πατούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις παράνομες διαφημιστικές ταμπέλες φαρμακείων και ιατρείων 

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Το ζήτημα έχει δύο όψεις: την ουσία και την θεσμική συνέπεια. Κύριε Πατούλη, ή παπάς – παπάς ή ζευγάς – ζευγάς. Δεν μπορείτε να έρχεστε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και να μας ζητάτε να μην εφαρμόζεται ο νόμος. Πρόκειται περί εμφανούς σύγκρουσης καθηκόντων. Ξεχνάτε την ιδιότητά σας του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων και έρχεστε εδώ και ζητάτε ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου να μην εφαρμόζουμε τον νόμο για την ασφάλεια και τον ελεύθερο χώρο των πολιτών, καθώς και την εικόνα της πόλης. Το θεωρώ απαράδεκτο. Το είχα επισημάνει σε πρόσφατο παρόμοια ολίσθημά σας, όταν προ ημερών με ανακοίνωσή σας, με συντεχνιακή λογική, υπερασπιστήκατε κοπανατζήδες γιατρούς. Αν ο νόμος δεν είναι σωστός, ας αλλάξει. Αλλά έως ότου αλλάξει, ο νόμος στην Αθήνα θα εφαρμόζεται».  

Για την συγκρότηση τω ευρωπαϊκών «Πόλεων Αλληλεγγύης»

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Αναγνωρίζεται και στην Ευρώπη ο ρόλος που διαδραματίζει η Αθήνα, σε ένα μεγάλο ζήτημα, το προσφυγικό, καθώς και ο συντονιστικός ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει. Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν στην Αθήνα εκπρόσωποι από 50 ευρωπαϊκές πόλεις και καθίσαμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι, συζητώντας για το ρόλο των πόλεων στη διαχείριση του προσφυγικού και τα περιθώρια που υπάρχουν για συνεργασία, έξω από τα όρια που επιβάλλουν οι δεσμεύσεις των κρατών. Αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Αθήνα το γεγονός ότι συγκροτήθηκε η πρωτοβουλία «Πόλεις Αλληλεγγύης» για το προσφυγικό. Επιτυχία και συνάμα μεγάλη ευκαιρία ώστε οι πόλεις, που σηκώνουν το κύριο βάρος της καθημερινής διαχείρισης να αποδείξουν ότι μπορούν να χαράσσουν στρατηγική». 

Ημερομηνία: 
Τρι, 25/10/2016 - 09:45

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.