ΑΛΕΚΟΣ

 Ως μοναδική έκθεση όπου ο επισκέπτης μπορεί να δει συνολικά 395 έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, που αντιστοιχούν σε μία περίοδο σαράντα ετών, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την έκθεση υπό τον τίτλο «91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού» που φιλοξενεί η Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου,  έως τις 8 Ιανουαρίου 2017. Έργα από τις συλλογές της  Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ. & Σ. Μοσχανδρέου Ι.Π. Μεσολογγίου.

«Οι δημιουργίες του Αλέκου Φασιανού αναδεικνύουν τις εκλεκτικές συγγένειες διαφορετικών τεχνών , τη ματιά του ίδιου του καλλιτέχνη που ενσωματώνει διαφορετικές στον χρόνο αναγνώσεις , την προσέγγιση ενός δημιουργού που πιστεύει στον διάλογο έργων αλλά και προσώπων, ο οποίος επεδίωξε και ανέπτυξε  προσωπικές σχέσεις και φιλίες με πολλούς από τους σύγχρονούς του ποιητές» τόνισε ο κ. Καμίνης.  

Και σημείωσε, ο δήμαρχος Αθηναίων, την πρόσθετη σημασία της έκθεσης δεδομένου αφ ενός ότι την έκθεση συνοδεύει  έκδοση βιβλίου που αναδεικνύει- όπως είπε - τη διαχρονική και ακατάβλητη σημασία του βιβλίου, αφ ετέρου η Αθήνα ανακηρύχθηκε από την ΟΥΝΕΣΚΟ Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018, χάρη στην επιτυχία με την οποία στέφθηκε η πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων.

Επισυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη στα εγκαίνια της έκθεσης.

Ημερομηνία: 
Τετ, 09/11/2016 - 16:00
ΣυνημμένοΜέγεθος
docx.pdf137.09 KB

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.