BHMA FM

«Δεν πιστεύω στην έννοια του ασύλου της παρανομίας», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σχολιάζοντας τις  καταστροφές στο Πολυτεχνείο, σημειώνοντας ότι «στη χώρα μας περισσεύει η υποκρισία».

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM και τον δημοσιογράφο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένα στρατηγικό σχέδιο καταπολέμησης της βίας, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να υπομένουν άλλο την τακτική της Αστυνομίας να περιορίζει το πρόβλημα στην περιοχή του Πολυτεχνείου. 

Όσο αφορά το ζήτημα της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι ο δήμος με ανοιχτές εκδηλώσεις επιδιώκει να ανακτηθεί η αισιοδοξία στην περιοχή του Πνευματικού Κέντρου και της Νομικής, καταλόγισε ωστόσο ευθύνες στις κυβερνήσεις που αρνούνται να συζητήσουν με τον δήμο Αθηναίων τη δημιουργία ειδικής δομής για ιατρικώς ελεγχόμενη χρήση ουσιών. «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν κάποιοι που ανέχονται το εμπόριο ναρκωτικών μέσα στη Νομική Σχολή» είπε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι «ο δήμος της Αθήνας αλλά και όλοι οι δήμοι υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους, αλλά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με το κοινό έγκλημα».

Για το προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Καμίνης, απευθύνοντας μήνυμα στους δημότες, είπε ότι η έγκαιρη δημιουργία του Ελαιώνα, που φιλοξενεί 2.200 πρόσφυγες και η ενοικίαση διαμερισμάτων σε 1.350 πρόσφυγες με τη στήριξη των Ηνωμένων Εθνών δεν έγινε μόνο για την προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων αλλά για το καλό της λειτουργίας της πόλης.  «Η υποψηφιότητά μου, αλλά και εκείνη του δημάρχου Λέσβου, για τον τίτλο του «Δημάρχου του Κόσμου 2016» για τη συνεισφορά μας στο προσφυγικό, είναι τιμητική για εμένα αλλά είναι και διάκριση για την ίδια τη χώρα» σημείωσε ο κ. Καμίνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση.  

Απαντώντας σε ερώτηση για την αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι επιλέχθηκε μία περιοχή ζωτικής σημασίας για την Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια ολιστική παρέμβαση, ώστε να γίνει αυτή η περιοχή εμβληματικό τοπόσημο, όπως υπάρχει στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των έργων που έγιναν με χρήματα ΕΣΠΑ, όπως η μετατροπή της Βίλας Αμαλίας σε σχολείο στην πλατεία Βικτωρίας και η απόδοση σε λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, στη Φωκίωνος Νέγρη.

Επιπλέον, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι η Αθήνα έχει απογειωθεί τουριστικά τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας το 2015 ρεκόρ αφίξεων όλων των εποχών στα 4,1 εκ τουρίστες. Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε επίσης στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που διανοίγονται για την πρωτεύουσα και αφορούν τη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Σύγχρονης Τέχνηςdocumenta 14,  την Άνοιξη του 2017 στην Αθήνα και την ανάδειξη της Αθήνας σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, για το έτος 2018. 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκπομπών «Ελλάδα – Ευρώπη σε 60 λεπτά» με τη στήριξη του  Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης και Ενημέρωσης «Europe Direct του δήμου Αθηναίων».

Ημερομηνία: 
Παρ, 18/11/2016 - 18:45

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.