FullSizeRender(8)

«Η κρίση βγάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους στο περιθώριο και αυτοί οι πολίτες που εκφράζονται στην κάλπη με οργή και αγανάκτηση, είναι χρέος μας να πάψουν να νιώθουν αποκλεισμένοι» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στην ομιλία του σε εκδήλωση του Τομέα Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας.

«Από τη φιλανθρωπία, όταν η φτώχεια ήταν φαινόμενο περιθωριακό για την Αθήνα, περάσαμε στην οργανωμένη κοινωνική αλληλεγγύη και σήμερα βρίσκουμε τρόπους ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπουν και πάλι στην παραγωγική διαδικασία» σημείωσε ο κ. Καμίνης, αναλύοντας τη στρατηγική του δήμου Αθηναίων για ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. «Ο κοινωνικός αποκλεισμός έχει πολιτικές παρενέργειες και εκφράζεται με τάχα αντισυστημικές επιλογές τύπου Τραμπ και BREXIT» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων και περιέγραψε τις πολιτικές συνοχής που ακολουθεί ο δήμος Αθηναίων, υπογραμμίζοντας ότι «στη χάραξη της κοινωνικής πολιτικής είναι απαραίτητο να συμμετέχουν οι δήμοι, εφόσον εκείνοι είναι που γνωρίζουν τις ανάγκες και επωμίζονται τελικά την ευθύνη».    

«Ανέλαβα την Αθήνα στην πιο βαθιά κρίση για την πόλη και τη χώρα. Σήμερα 25.000 άνθρωποι ενισχύονται καθημερινά από τις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων. Και δεν υπολογίζω σε αυτούς, ούτε τους 1.500 ανθρώπους στα καθημερινά γεύματα, ούτε τις 1.300 μερίδες φαγητού που στέλνουμε κάθε μέρα σε σχολεία τα οποία δηλώνουν ανάγκη, ούτε τα 5.500 παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών. Ούτε βεβαίως τους ανθρώπους που φιλοξενούμε στους τρεις ξενώνες αστέγων και τις δύο κοινωνικές πολυκατοικίες» τόνισε ο κ. Καμίνης υπογραμμίζοντας όμως ότι παράλληλα η Αθήνα κατάρτισε και κινείται πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. «Κάθε μεγάλη πόλη, κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, χρειάζεται ανάσες αισιοδοξίας, δημιουργικότητας, ανάκαμψης, βιώσιμης ανάπτυξης, δηλαδή, χωρίς αποκλεισμούς», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

«Ο θεσμός των 25 Ανοιχτών Σχολείων του δήμου Αθηναίων, που λειτουργούν τα απογεύματα στην Αθήνα, καθώς και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, έχουν ως στόχο να καλύψουν το κενό που υπάρχει σε οικογένειες που πλέον δεν έχουν πρόσβαση σε αγαθά που απολάμβαναν, είπε ο κ. Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης επισήμανε στην ομιλία του, ότι «επειδή πόροι εσωτερικοί δεν υπήρχαν, ήδη από την πρώτη μας θητεία έπρεπε ο δήμος Αθηναίων να διεκδικήσει ευρωπαϊκούς αλλά και ιδιωτικούς οικονομικούς πόρους. «Μόνο έτσι θα ξαναγινόταν σχολείο και θα ξανάδινε ζωή και αισιοδοξία στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας η πρώην βίλα Αμαλίας. Μόνο έτσι θα γινόταν ξανά πηγή ζωής για την Κυψέλη και τη Φωκίωνος Νέγρη, η εμβληματική Δημοτική Αγορά και στους Αμπελόκηπους η Αθήνα μπορεί να είναι περήφανη για την πρώτη βρεφική -  νηπιακή βιβλιοθήκη στη χώρα. Και με τη βοήθεια και ιδιωτικών χορηγιών, μπορούμε να είμαστε και πάλι αισιόδοξοι ότι πολύ σύντομα το Εμπορικό Τρίγωνο, από το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι και την Ομόνοια, θα γίνει σημείο αναφοράς για την Αθήνα» ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ημερομηνία: 
Τρι, 22/11/2016 - 17:05

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.