SKAI TV

Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη για 3η συνεχή χρονιά γιατί η οικονομική κατάσταση του δήμου Αθηναίων το επιτρέπει και γιατί αποτελεί προεκλογική μας δέσμευση, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι τα νέα τέλη ελαφρύνουν τα νοικοκυριά και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης στην πόλη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι από το 2015 τα δημοτικά τέλη πέφτουν συνολικά κατά 6,5%, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο δήμος Αθηναίων, στην πιο δυσμενή οικονομική συγκυρία, παρουσιάζει λογιστικό πλεόνασμα 23,5 εκ ευρώ. «Παραλάβαμε οφειλές στα 220 εκατομμύρια ευρώ και το 2019 θα έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τις τραπεζικές υποχρεώσεις μας στο 10%» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας ότι ο Δήμος πρέπει να είναι οικονομικά θωρακισμένος για να μπορεί να ασκεί τόσο κοινωνική όσο και αναπτυξιακή πολιτική.

«Από τον Ιανουάριο του 2011 που έγινα δήμαρχος έχουν περάσει 14 υπουργοί Εσωτερικών και ενώ αρκετοί ήταν αξιόλογοι άνθρωποι, δεν μπορέσαμε με κανέναν να μιλήσουμε για το στρατηγικό σχέδιο της Αθήνας» δήλωσε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι για να πραγματοποιηθούν μεγάλα προγράμματα αναπλάσεων, χρειάζονται σταθεροί συνομιλητές. Ο κ. Καμίνης ανέφερε τη διαχείριση του προσφυγικού ως παράδειγμα καλής συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με την κεντρική διοίκηση, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Αθηναίων δεν χρησιμοποιεί χρήματα του προϋπολογισμού του για τις δράσεις που αφορούν τους πρόσφυγες. «Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στεγάζονται προσωρινά 1.350 άνθρωποι σε διαμερίσματα, δημιουργώντας οφέλη για την τοπική οικονομία και αποφορτίζοντας την πίεση από την πόλη» επεσήμανε ο Δήμαρχος Αθηναίων.    

Ο Δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε ως μεγάλο πρόβλημα της πρωτεύουσας την εμπορία και χρήση ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους, ζητώντας την επαναλειτουργία δομών, καθώς και την καλύτερη αστυνόμευση. Επανέφερε την πρότασή του για τη δημιουργία δομής ιατρικώς ελεγχόμενης χρήσης ουσιών. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιοι προτιμούν να τρυπιούνται οι άνθρωποι στο δρόμο, από το να παίρνουν τη δόση τους υπό ιατρική επιτήρηση, όπως συμβαίνει σε πόλεις όπως το Άμστερνταμ και το Λονδίνο», είπε ο κ. Καμίνης.  

Για την ανέγερση μουσουλμανικού Τεμένους, ο κ.Καμίνης τόνισε ότι, αν ήταν στην ευθύνη του Δήμου θα είχε ολοκληρωθεί, και σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μην προχωρήσει κάτι τέτοιο, απλώς «προσπαθεί να έρθει σε έναν λογαριασμό με τις ακραίες φωνές στο εσωτερικό της Ιεραρχίας».

Ημερομηνία: 
Δευ, 28/11/2016 - 15:15

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.