media-Corriere-della-Sera-logo-400x150

Στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στο πλαίσιο αφιερώματος της εφημερίδας σε τρεις δημάρχους - φιναλίστ του βραβείου World Mayor για το έτος 2016.  

Τη συνέντευξη έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, στον γνωστό δημοσιογράφο B. Severgnini, ο οποίος σκιαγραφώντας το προφίλ του κ. Καμίνη, σχολιάζει: «βρέθηκε αντιμέτωπος με την προσφυγική κρίση και ενώ η εθνική κυβέρνηση αποστασιοποιούνταν, ο ίδιος βγήκε μπροστά, δημιουργώντας την πρώτη δομή φιλοξενίας -  καταυλισμό προσφύγων που λειτούργησε».

Η Corriere della Sera γράφει ότι «ο δήμαρχος της Αθήνας ήρθε αντιμέτωπος με μία εκτεταμένη εισροή προσφύγων – άνδρες, γυναίκες και παιδιά κατέλυαν σε σκηνές μέσα σε πάρκα», τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση τηρούσε αμυντική στάση.  

Παρουσιάζοντας τους δημάρχους της βελγικής πόλης του Mechelen, του Γκντάνσκ της Πολωνίας και της Αθήνας, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «οι υποψήφιοι έχουν κάνει εξαιρετικές προσπάθειες όσον αφορά την υποδοχή των προσφύγων και την ένταξη των μεταναστών και συχνά αντιμετώπισαν σκληρή αντιπολίτευση, επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην αλληλεγγύη και την ασφάλεια».  

Για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας στο προσφυγικό, ο Δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει ότι «προς το παρόν αντέχει, αλλά κανείς δεν ξέρει για πόσο καιρό ακόμα» υπογραμμίζοντας: «αν καταρρεύσει, εγώ πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Να θυμάστε όμως: οι μετανάστες δεν θέλουν να σταματήσουν εδώ, στοχεύουν προς το Βορρά».

Αναφερόμενος στην αντοχή των ελλήνων στην κρίση, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι την αποδίδει «στην αλληλεγγύη, στο θεσμό της οικογένειας αλλά και το αδήλωτο χρήμα», ενώ σε ερώτηση γιατί οι «νεο-λαϊκιστές» στην Ελλάδα φαίνεται να έχουν μικρότερη απήχηση απ’ ό, τι αλλού, ο κ. Καμίνης το εξηγεί λέγοντας ότι όλες οι κυβερνήσεις είχαν έντονα λαϊκιστικά χαρακτηριστικά.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Από τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Γιώργος Καμίνης βρίσκεται στον τελικό κατάλογο με τους 15 υποψήφιους καλύτερους «Δημάρχους του Κόσμου». Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου. Το Βραβείο Καλύτερου Δημάρχου απονέμεται κάθε δύο χρόνια από το θεσμό City Mayors Foundation. Για το έτος 2016 κριτήριο αποτελεί η αποτελεσματική ανταπόκρισή του στο προσφυγικό πρόβλημα και κατά πόσο προωθεί την ιδέα της συμβολής των προσφύγων στην ανάπτυξη της πόλης του. Πληροφορίες για τη διαδικτυακή ψηφοφορία μπορούν να βρουν όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, στην ακόλουθη διεύθυνση:

http://www.worldmayor.com/contest_2016/world-mayor-shortlist-2016.html.

Προκειμένου να δηλωθεί η προτίμηση σε κάποιον υποψήφιο, πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα (email) με σύντομη αιτιολόγηση της ψήφου, βάζοντας ως πρόθεμα το όνομα της πόλης και στη συνέχεια γράφοντας @worldmayor.com.

Για παράδειγμα, όσοι επιλέγουν τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στέλνουν e-mail στο [email protected], γράφοντας στο θέμα του email "Athens Kaminis" και προσθέτοντας ένα  μικρό σχολιασμό δικαιολόγησης της επιλογής τους.

Ημερομηνία: 
Δευ, 12/12/2016 - 18:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.