ΟΠΑ KTIRIO

Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε την πρόσκληση να χαιρετίσει τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κυψέλη,  ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στις διεθνείς διακρίσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας ότι βρίσκεται στην ελίτ των κορυφαίων οικονομικών πανεπιστημίων του κόσμου

Εκπροσωπείτε την Ελλάδα που θέλουμε: την Ελλάδα της προσήλωσης στην ακαδημαϊκή αποστολή, την Ελλάδα που αντιστέκεται στην οπισθοδρόμηση και την ήσσονα προσπάθεια, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ακολουθεί η ομιλία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κυρίες και κύριοι

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας εκπροσωπεί την Ελλάδα που προσπαθεί, την Ελλάδα του ξεχωρίζει, την Ελλάδα που διακρίνεται.

Εκπροσωπεί την Ελλάδα που θέλουμε: την Ελλάδα της προσήλωσης στην ακαδημαϊκή αποστολή, την Ελλάδα που αντιστέκεται στην οπισθοδρόμηση και την ήσσονα προσπάθεια. 

Αποτελεί τιμή για εμένα κύριε πρύτανη, η πρότασή σας να χαιρετίσω τα εγκαίνια του νέου αυτού κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λιγότερο από δύο μήνες πριν, νιώσαμε περήφανοι όταν είδαμε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην ελίτ των κορυφαίων οικονομικών πανεπιστημίων του κόσμου της λίστας QS. (Quacquarelli Symonds)

Στην κορυφή στα επιστημονικά πεδία της Λογιστικής, της Χρηματοοικονομικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων και πολύ ψηλά στο πεδίο της Πληροφορικής.

Στην κορυφή όμως – μέσα στα 300 πρώτα – και μεταξύ των Business Schools σε όλο τον κόσμο για το 2016, σύμφωνα με τη λίστα Eduniversal. 

Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον πολύ οικείο. Ο δήμος Αθηναίων χρηματοδότησε, μέσω ΕΣΠΑ, την κοιτίδα επιχειρηματικότητας ACE in του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το εντάξαμε στο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του δήμου. Ενώ με το Πανεπιστήμιό σας συνεργαστήκαμε και μέσω του Κόμβου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας INNOVATHENS του δήμου Αθηναίων. Συνεργαστήκαμε με πάνω από 100 νέους επιστήμονες και ερευνητές, οι οποίοι παράλληλα με την κατάρτισή τους  ανέπτυξαν και παρουσίασαν σε ομάδες περισσότερες από 30 καινοτόμες ιδέες σε τεχνολογίες κινητών εφαρμογών.

Ωστόσο για την Αθήνα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας σημαίνει πολύ περισσότερα: πηγή ζωντάνιας στην καρδιά της, κύτταρο αναζωογόνησης για μία πολύ σημαντική περιοχή, που βρίσκεται σε μία ιστορική καμπή της. 

Για το λόγο αυτό στην προσπάθεια να μην ανακοπεί η ανοδική πορεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν είσαστε μόνοι. Είμαστε σύμμαχοι. Σύμμαχοι σε κάθε πρωτοβουλία αναβάθμισης.

Σύμμαχοι στη μάχη απέναντι στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, της περιχαράκωσης και της περιθωριοποίησης από το παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, που καθημερινά αποδεικνύετε ότι αντιμετωπίζετε πρόσωπο με πρόσωπο. Με τους καθηγητές, τους φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, καθώς και τους απόφοίτους σας.

Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες

Ημερομηνία: 
Τρι, 23/05/2017 - 15:55

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.