png
Δήλωση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και το δημοσιογράφο Δημήτρη Αθηνάκη για το νέο ΕΣΠΑ.
«Οι ευρωπαϊκοί πόροι δεν είναι ένα απλό χρηματοδοτικό εργαλείο, είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την Αθήνα και τη χώρα. Ως μεγάλη ευκαιρία αντιμετωπίσαμε το προηγούμενο πακέτο των 80 εκ. ευρώ, ως μεγάλη ευκαιρία αντιμετωπίζουμε και τη χρηματοδότηση για τη νέα περίοδο, ύψους 85 εκ. ευρώ. Η αξιοπιστία μας στη διαχείριση των πόρων αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται από την Ευρώπη και γι’ αυτό είμαι υπερήφανος. Κάνουμε μεθοδική, συστηματική και ουσιαστική δουλειά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και εντυπωσιασμούς.
Μην ξεχνάμε ότι σημαντικά έργα για την Αθήνα, όπως η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, η μετατροπή της άλλοτε κατειλημμένης "Βίλας Αμαλίας" σε σχολείο, η δημιουργία ψηφιακού Μουσείου για τον Πλάτωνα στην Ακαδημία Πλάτωνος, η κατασκευή δύο βιοκλιματικών παιδικών σταθμών, η ενίσχυση των υποδομών στα Δημοτικά Ιατρεία, το Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό στους Αμπελόκηπους, η ανακατασκευή του κτιρίου του ΕΒΕΑ στην οδό Αμερικής, και φυσικά το μεγάλο έργο του Σεράφειου Κολυμβητηρίου που ολοκληρώνεται στη συμβολή των λεωφόρων Πέτρου Ράλλη και Πειραιώς, είναι όλα έργα από τα χρήματα που φέραμε στην Αθήνα και αξιοποιήσαμε την προηγούμενη περίοδο. Η νέα χρηματοδότηση με ορίζοντα το 2020 βάζει την Αθήνα οριστικά σε τροχιά ανάκαμψης. Οι πόροι θα διατεθούν σε έργα και παρεμβάσεις στο πεδίο της αστικής ανάπλασης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, της προάσπισης της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της εκπαίδευσης, καθώς και της πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης και στήριξης της επιχειρηματικότητας. Αποδέκτες θα είναι οι κάτοικοι της Αθήνας, οι επισκέπτες της και όσοι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην πρωτεύουσα».

 

Ημερομηνία: 
Παρ, 18/08/2017 - 19:15

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.