duo_piano__4_mani

O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Συμβούλιο Αποδήμων Ιταλών στην Ελλάδα παρουσιάζουν το ρεσιτάλ πιάνου για 4 χέρια του Duo Pianistico Italiano με τoυς Antonella Vitelli και Luciano Bellini την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη του προγράμματος πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων.

To Duo Pianistico Italiano ιδρύθηκε το 2008 μέσα από την καλλιτεχνική σύμπραξη της Antonella Vitelli και του Luciano Bellini.

Η πρόταση των δύο καλλιτεχνών διαμορφώνεται ιδίως μέσα από τη διερεύνηση και μελέτη του ιταλικού ρεπερτορίου, προσπαθώντας να αδράξει τα πιο ενδιαφέροντα και λιγότερο γνωστά μουσικά κομμάτια και να τα προτείνει σε μουσικές εκδηλώσεις.

Το Duo Pianistico Italiano έχει κάνει πολλές περιοδείες παγκοσμίως, πραγματοποιώντας ηχογραφήσεις σε πολλά τοπικά δίκτυα και κερδίζοντας την αποδοχή του κοινού και κριτικές στα μεγαλύτερα περιοδικά και εφημερίδες. Έχει συμμετάσχει στο διακεκριμένο Διεθνές Φεστιβάλ “Ottobre musicale di Cartagine”(Μoυσικός Οκτώβριος Καρχηδόνας) στην Τυνησία τον Οκτώβριο του 2010 και στη Σεούλ, το Νοέμβριο του 2011, σε μια συναυλία αφιερωμένη στο Nino Rota, συμπράττοντας με τους σημαντικότερους κορεάτες σολίστες.

Έχει δώσει πολλές συναυλίες στην Ιταλία πραγματοποιώντας και τρεις ηχογραφήσεις σε πρώτη εκτέλεση: δύο με τα κομμάτια “Sulmionome” και “Animainpena” που συνέθεσε για την περίσταση ο Ezio Monti, και την άλλη με το “Notturno” του βραζιλιάνου μαέστρου Joao Giulherme Ripper, ο οποίος το Μάιο του 2010 αφιέρωσε στο Duo Pianistico Italiano το πρώτο του κομμάτι για πιάνο για τέσσερα χέρια.

Το Σεπτέμβριο του 2008 ηχογράφησε τα κομμάτια για πιάνο για τέσσερα χέρια του άλμπουμ “Prime Note dal Mondo” του Luciano Bellini με τη δισκογραφική εταιρεία ΕROM, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές σε εξειδικευμένα μουσικά περιοδικά (“Suono” και “Music@”).

Το Duo επιμελήθηκε την καλλιτεχνική διεύθυνση μιας μεγάλης μουσικής  εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Rieti στις 25 Ιουνίου 2009 στο Teatro Flavio υπέρ της ανακατασκευής του Ωδείου “A. Casella” που χτυπήθηκε από τον σεισμό στην Άκουιλα.

Από τη δισκογραφική εταιρεία Sedam έχουν κυκλοφορήσει τα cd “Concerto Italiano” για πιάνο για τέσσερα χέρια (2010), “Concerto Latino” και “Quattro mani all’Opera” (2014).

Έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Πιάνου “Marco Dall’Aquila” που διεξάγεται κάθε χρόνο το Μάιο στην πόλη L’Aquila και εκείνη της συναυλιακής σεζόν “Incontri Musicali con Giovani” (Μουσικές συναντήσεις με τους Νέους).

Στο πλαίσιο μιας έντονης διδακτικής δραστηριότητας, το Duo έχει δώσει πολλά σεμινάρια και masterclasses πιάνου και μουσικής δωματίου στην Ιταλία και στο εξωτερικό, ενώ διδάσκει το μάθημα Guida all’ascolto della musica (Οδηγός ακρόασης μουσικής) στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Auser.

To Duo Pianistico Italiano είναι διεθνής πρεσβευτής της “Scuolina” της Αντίς Αμπέμπα, συλλέγοντας με τις συναυλίες του ανά τον κόσμο πόρους για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά της Αιθιοπίας.

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ. 210 72 24 028

Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής

Ώρα: 20.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Ημερομηνία: 
Παρ, 01/09/2017 - 20:00 - 23:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.