FullSizeRender(200)

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τη μεγάλη απώλεια του Έμπερχαρντ  φαν ντερ Λάαν δημάρχου της πόλης του Άμστερνταμ, ενός φίλου, ενός ανθρώπου αυστηρά προσηλωμένου στο ρόλο που διαδραματίζουν οι πόλεις στις ζωές των πολιτών.

Με τον Έμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν είχα την τύχη να συνεργαστώ πολύ στενά στα ζητήματα της κοινωνικής καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και στη αντιμετώπιση της δημόσιας χρήσης ναρκωτικών ουσιών και την κοινωνική επανένταξη. Η συνεργασία μας ήταν εξίσου σημαντική στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Η βοήθειά του ήταν ουσιαστική, αδιάλειπτη, πολύτιμη και παραδειγματική.

Τον Απρίλιο του 2016 συγκάλεσε το Συμβούλιο των Δημάρχων των Πρωτευουσών της Ευρώπης, όπου εισηγήθηκε και έγινε ομοφώνως δεκτή η πρόταση για τη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας των πόλεων Αλληλεγγύης για το Προσφυγικό, υπό την προεδρία της Αθήνας.

Η απώλεια του Έμπερχαρντ  φαν ντερ Λάαν αφήνει ένα μεγάλο κενό. Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί του».           

 

Eberhard van der Laan 

Μέλος του εργατικού κόμματος. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δικηγόρος και βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη. Διετέλεσε υπουργός Οικιστικού σχεδιασμού, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ενσωμάτωσης. Ήταν δήμαρχος του Άμστερνταμ από το 2010.

Στις 17 Ιουλίου  2017, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τίμησε τον δήμαρχο του Άμστερνταμ Έμπερχαρντ φαν  ντερ Λάαν  με το «Μετάλλιο Τιμής και Εποποιίας της Πόλης της Αθήνας», εξαίροντας την αγαστή συνεργασία, τη σημαντική υποστήριξη αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας προς τον δήμο Αθηναίων.

Στις 18 Σεπτεμβρίου ο Εμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν δημοσιοποίησε ανοιχτή επιστολή στους κατοίκους του Άμστερνταμ, στην οποία, αφού έλεγε πως όλες οι προοπτικές θεραπείας του έχουν εκλείψει,  παραιτήθηκε από τα δημαρχιακά του καθήκοντά – παραμένοντας ωστόσο δήμαρχος – και παραδίδοντας τη σκυτάλη στην Kajsa Ollongren.

Ημερομηνία: 
Παρ, 06/10/2017 - 15:30

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.