FM

Ένα δημοψήφισμα για την ονομασία θα ήταν καταστροφικό δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και σημείωσε ότι μία υπεύθυνη πολιτική ηγεσία πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις και να καθοδηγεί τον λαό.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι μπορεί οι σφυγμομετρήσεις να λένε ότι η πλειονότητα θέλει δημοψήφισμα, ωστόσο μία υπεύθυνη πολιτική ηγεσία είναι υποχρεωμένη να μην οδηγήσει τα πράγματα σε μία θεσμική απόφαση, τόσο σοβαρή όπως είναι το δημοψήφισμα, που ουσιαστικά δεν θα μπορεί μετά να ανατραπεί πάρα μόνο με νέο δημοψήφισμα.

«Πρέπει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης να πρυτανεύσει διάθεση εθνικής συνεννόησης σ' αυτήν την ιστορία γιατί ταλαιπωρεί τη χώρα 25 χρόνια» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε: «η εκκρεμότητα έχει κοστίσει πάρα πολύ ακριβά στην εξωτερική πολιτική, στην πολιτική μας στα Βαλκάνια και γενικότερα στην Ευρώπη. Πρέπει να πρυτανεύσει η νηφαλιότητα». 

Ο δήμαρχος Αθηναίων επέκρινε την κυβέρνηση για την απόφασή της να ενημερώσει την ηγεσία της ελλαδικής εκκλησίας, πριν από τα πολιτικά κόμματα. «Η κυβέρνηση έκανε μεγάλο λάθος που πρώτα πήγε να ενημερώσει την Εκκλησία – χωρίς να παραγνωρίζω την σημασία της Εκκλησίας σ' αυτό το θέμα – ενώ ακόμα δεν έχει πάει στους πολιτικούς αρχηγούς. Το θεωρώ τεράστιο σφάλμα" σημείωσε ο κ. Καμίνης.

«Υπήρξε η δήλωση της κυρίας Γεννηματά η οποία ήταν πάρα πολύ νηφάλια και πάρα πολύ ζυγισμένη και σωστή. Πρέπει να δούμε πρώτα από όλα ποια είναι η κυβερνητική πρόταση, μετά και τη σημερινή συνάντηση στο Νταβός του κ.Τσίπρα με τον κ.Ζάεφ» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και τόνισε ότι πρέπει να στηρίξουμε λύση στη βάση της εθνικής αξιοπρέπειας. «Πρέπει να επικρατήσει κλίμα ειρήνης στα Βαλκάνια, αλλά φυσικά την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση και πρέπει να έρθει με την πρότασή της» δήλωσε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται συνολική λύση – πακέτο, που θα περιλαμβάνει και την άρση κάθε αλυτρωτισμού.

Σε ερώτηση για το επερχόμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι είναι υποχρεωμένος να δώσει άδεια για την πραγματοποίησή του. «Είναι μία πολιτική διαδήλωση και οπωσδήποτε είμαι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να δώσω άδεια και να διευκολύνω τους ανθρώπους να διαδηλώσουν τις πεποιθήσεις τους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «με το περιεχόμενό τους, τα συλλαλητήρια, δε νομίζω ότι βοηθάνε, γιατί βλέπουμε τις φωνές που επικράτησαν. Από εκεί κρίνεται το αποτέλεσμα του συλλαλητηρίου. Οι φωνές που επικράτησαν με τους "γυφτοσκοπιανούς", με τους "αλήτες πολιτικούς", κτλ., νομίζω ότι πριμοδοτείται η άκρα δεξιά".

«Για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του 1992 δεν θεωρώ ότι αποτελεί, ούτε θεσμικά ούτε πολιτικά, εμπόδιο στην σημερινή πολιτική. Αυτά τα Συμβούλια των Πολιτικών Αρχηγών αν τα δει κανένας ένα – ένα, ήταν όλα μία εθνική αποτυχία. Μας σπρώχνουν στον κατώτερο κοινό παρονομαστή και έτσι επικρατεί ο λαϊκισμός. Υπάρχει κόκκινη γραμμή. Πρέπει να σεβαστούμε την θέληση της πλειονότητας του ελληνικού λαού που λέει ότι πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβασμός» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ημερομηνία: 
Τετ, 24/01/2018 - 13:50

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.