IMG_0740

Την ανάγκη για νέο θεσμικό και νομικό πλαίσιο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές προκειμένου να αναθερμανθεί η επιχειρηματικότητα τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι και στο πλαίσιο της τοπικής διακυβέρνησης, κύρια επιδίωξη πρέπει να είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.           

Μιλώντας σε συζήτηση  με θέμα «Η ελληνική βιομηχανία σήμερα, κατάσταση και προοπτικές», που διοργανώθηκε στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS της Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, ο δήμαρχος Αθηναίων πρότεινε την απλοποίηση των διαδικασιών έναρξης και λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την ενίσχυση των υποδομών και του ανταγωνισμού για μεταφορές και ενέργεια, την ενίσχυση του ρόλου των ρυθμιστικών αρχών (ιδίως της Επιτροπής Ανταγωνισμού) για την αποφυγή και καταπολέμηση ολιγοπωλιακών ή μονοπωλιακών συνθηκών, καθώς και τη δημιουργία ειδικών αναπτυξιακών Ταμείων, τομεακού/κλαδικού χαρακτήρα (funds of funds) που θα συν-επενδύουν με ιδιωτικά κεφάλαια.

«Πρέπει να σπάσουμε το τρίγωνο της κακοδαιμονίας για την ελληνική βιομηχανία που είναι το υπέρογκο κόστος δανεισμού, το υπερβολικό μη μισθολογικό κόστος, καθώς και το ενεργειακό κόστος, που βρίσκεται 30% πάνω από την Ευρώπη» επισήμανε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή της Αθήνας επενδύει στο τουριστικό προϊόν της πόλης, καθώς κάθε 40 νέοι τουρίστες που έρχονται στην Αθήνα, δημιουργούν μία θέση εργασίας.      

Στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υπεύθυνος τομέα Οικονομικών Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο γενικός διευθυντής της εταιρίας «Ελληνική Παραγωγή» Κωνσταντίνος Θέος και συντόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι σε πολλές περιοχές της χώρας τα τελευταία 10 χρόνια έχει κλείσει το 50% βιομηχανικών μονάδων.

«Το κράτος μοίραζε χρήμα μέσω κοινοτικών επιδοτήσεων και αναπτυξιακών νόμων, το οποίο όμως δεν επανεπενδυόταν στις ίδιες τις επιχειρήσεις», σημείωσε ο κ. Καμίνης και τόνισε: «Δεν υπήρχαν έλεγχοι από το κράτος και αυστηρές ρήτρες για θέσεις εργασίας. Αλλά και η ελληνική βιομηχανία, εκτός μερικών εξαιρέσεων, ήταν πάντα πολύ πίσω σε καινοτομία και εξωστρέφεια».

Ημερομηνία: 
Πεμ, 22/03/2018 - 14:50

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.