247 fm

Συνέντευξη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7» και την εκπομπή της δημοσιογράφου Έλλης Τριανταφύλλου.   

Επικριτικός για τη στάση της κυβέρνησης έναντι των θεσμών και του τρόπου που χειρίζεται το μακεδονικό και τη Novartis εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, υποστηρίζοντας ότι με την ασάφεια και τη σύγχυση που καλλιεργείται, ενισχύεται η άκρα δεξιά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ραδιόφωνο 24/7» και τις δημοσιογράφους Έλλη Τριανταφύλλου και Ελένη Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «στα ζητήματα του μακεδονικού και της Novartis η κυβέρνηση οδηγεί στους υφάλους της πόλωσης, που λόγω της ασάφειας και της σύγχυσης ενισχύουν ακραίες, ακροδεξιές επιλογές».

Ο κ. Καμίνης επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και στην αυτοτέλεια των ανεξάρτητων αρχών, σημειώνοντας ότι η Αριστερά έχει δώσει αγώνες γι’ αυτά. Αναφερόμενος στην ανάγκη σεβασμού στους θεσμούς και τη διάκριση των εξουσιών, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι «μία κυβέρνηση που σέβεται τη Δικαιοσύνη δεν διορίζει την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, την επομένη της συνταξιοδότησής της, ως προϊσταμένη στο νομικό γραφείο του Πρωθυπουργού». Σε ερώτηση σχετικά με το αν κάτι τέτοιο είναι παράνομο, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «το νόμιμο δεν συμβαδίζει με την πολιτική ηθική. Ακόμη και αν της προτεινόταν στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η ίδια θα έπρεπε να είχε αρνηθεί, γιατί έτσι κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και δημιουργείται η αίσθηση συναλλαγής». Ο κ. Καμίνης στηλίτευσε και το γεγονός, όπως είπε, ότι «η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε γνώση της δικογραφίας για τη Novartis, όπως επίσης και ότι η υπόθεση δεν παραπέμφθηκε αμελητί».     

Για το ζήτημα της ονομασίας στο μακεδονικό, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει με τον δήμαρχο των Σκοπίων κ. Σιλέγκοφ, υπογραμμίζοντας: «θα υποστηρίξω κάθε πολιτική που κινείται στην επίλυση του μακεδονικού και κάθε επιλογή που βοηθά στη βελτίωση των σχέσεων μας με τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων».

Αναφερόμενος στις πολιτικές συγκλίσεις ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «οι ΑΝ.ΕΛ. είναι ένα ακροδεξιό κόμμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος». Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η κρίση έχει λειάνει τις πολιτικές διάφορες είπε ότι «δεν τις έχει λειάνει, τουρλού – τουρλού τις έχει κάνει».

Ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε ότι η Αθήνα αν και είναι μία ασφαλής πόλη, υποφέρει από φαινόμενα βίας με πολιτική απόχρωση και διεμήνυσε: «είμαι ένας αριστερός που πιστεύει στα δικαιώματα. Η ασφάλεια είναι η βάση των δικαιωμάτων και αν δεν κυριαρχήσει η προοδευτική λύση και κυριαρχήσει στην ασφάλεια η δεξιά ατζέντα, τότε έχουμε να δούμε πολύ άσχημες καταστάσεις».

Σε ερώτηση για το εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων, ο κ. Καμίνης είπε ότι επί του παρόντος όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν για τον ίδιο ανοιχτά, σημειώνοντας ότι μετά την οικονομική εξυγίανση και το ευρύ φάσμα κοινωνικής αλληλεγγύης, έχουν δημιουργηθεί προϋποθέσεις πραγματικής ανάκαμψης της Αθήνας, με 85 εκ. ευρώ για έργα από το ΕΣΠΑ και άλλα 55 εκ. ευρώ με πηγή την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 

Σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι το συνέδριό του κινήθηκε στη σφαίρα της πραγματικής πολιτικής και όχι της παραπολιτικής, σημείωσε ότι καλείται να καλύψει το κενό που αφήνει η δεξιά στροφή της ΝΔ και οι κυβερνητικές ολιγωρίες του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι για το πρόγραμμα που καταρτίστηκε με τη δική του ευθύνη συνεργάστηκαν με πολύ κέφι και όρεξη εκατοντάδες άνθρωποι που προσπαθούν να γεννηθεί κάτι καινούργιο.    

Ημερομηνία: 
Δευ, 26/03/2018 - 09:30

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.