100,3

«Απαιτούμε καλύτερη αστυνόμευση, η Αθήνα χρειάζεται την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με αφορμή τα νέα κρούσματα εγκληματικότητας στο Πεδίον του Άρεως.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα πληρώσει το κλίμα ανασφάλειας σε γειτονιές πάρα πολύ ακριβά, διότι αν αισθάνονται ανασφαλείς οι πολίτες, το χρεώνουν στην κυβέρνηση». Ο δήμαρχος Αθηναίων επέκρινε την αποδυνάμωση, «λόγω ιδεοληψιών», της ομάδας ΔΙΑΣ, τονίζοντας ότι οι περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας είχαν βελτιώσει την κατάσταση.

«Ακούω ότι θα φέρουν 800 αστυνομικούς στην Αθήνα από τη φύλαξη προσώπων. Σε ποια Αθήνα; Στην Αθήνα η οποία συμπίπτει με τα όρια του Λεκανοπεδίου Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας ή στις γειτονιές που δοκιμάζονται πολύ σκληρά από την εγκληματικότητα;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμίνης και υπογράμμισε: «αν δεν γίνουν, τώρα, κάποια βασικά πράγματα, αν δεν ανατάξουμε το ηθικό των ανθρώπων στο θέμα της ασφάλειας, θα έρθουν στιγμές πολύ πιο δύσκολες, που κάποιος θα πάει να το κάνει με τρόπο πολύ πιο άγριο και χωρίς σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το κράτος δικαίου πρέπει να δρα έγκαιρα, αυτό το δείχνει η λογική και η ιστορία».

«Tο Μ. Σάββατο σε μία πολυκατοικία στην Μαυρομματαίων μπήκαν με βαριοπούλες και έσπαγαν τις πόρτες των διαμερισμάτων. Τα έκαναν γυαλιά καρφιά και αναγκάστηκαν οι άνθρωποι να αναθέσουν τα σπίτια τους σε εταιρίες security» ανέφερε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας την ανάγκη «η αστυνομία να είναι εμφανής και να μην έχουμε ιδεοληψίες ότι όταν βλέπουμε αστυνομία στο δρόμο αστυνομοκρατείται η πόλη και ότι ζούμε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης». Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, την οποία προσυπογράφουν 18 γνωστοί Αθηναίοι, απαιτούνται ριζικές λύσεις: «για τη δημόσια χρήση και διακίνηση ναρκωτικών πρέπει να δοκιμάσουμε την λύση των εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε άλλες χώρες, να κάνουν το ΚΕΘΕΑ και ο ΟΚΑΝΑ τα προγράμματά τους για τους ουσιοεξαρτημένους, είτε βρίσκονται  στην αρχή, είτε στο τελευταίο στάδιο, όλα αυτά μέσα σε νοσοκομεία».

Σε ερώτηση σχετικά με το «Κίνημα Αλλαγής» ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «μπορεί να προχωράμε κάπως αργά, μπορεί να εμφανίζονται και να επιβιώνουν κάποιες αδράνειες του παρελθόντος, όμως σας βεβαιώνω ότι από κάτω γίνεται πάρα πολλή δουλειά, αρκεί να είμαστε ενωμένοι». Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι στόχος είναι το μεγάλο κενό που υπάρχει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σημειώνοντας ότι «αν ο χώρος παραμείνει κατακερματισμένος η χώρα θα οδηγηθεί σε πόλωση, σε μία σύγκρουση, που είναι το μόνο που δεν έχει ανάγκη αυτή την στιγμή η χώρα».  

 

Ημερομηνία: 
Παρ, 13/04/2018 - 14:20

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.