ATHINA984A

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει τη δημιουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης ουσιών. Είναι αυτό προοδευτικό;» διερωτήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης για την τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, υιοθετώντας την πρόταση του δήμου Αθηναίων για δημιουργία ειδικών δομών, με στόχο να μειωθεί η δημόσια χρήση ναρκωτικών.

«Αναρωτιέμαι τι είναι προοδευτικό και τι συντηρητικό. Έχουμε χάσει τον μπούσουλα. Ας μας εξηγήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το απορρίπτει, ας πουν καθαρά την άποψή τους» τόνισε ο κ. Καμίνης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον «Αθήνα 984» και τη δημοσιογράφο Νόνη Καραγιάννη και επισήμανε: «Οι χώροι ιατρικώς εποπτευόμενης χρήσης αφορούν ανθρώπους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο χρήσης. Δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε τη στεγνή θεραπεία ή τα υποκατάστατα σε προγενέστερα στάδια. Αλλά όπως και άλλες μεγάλες πόλεις σαν τη Νέα Υόρκη, τη Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ και το Παρίσι, έτσι κι εμείς αναζητούμε τρόπους ώστε να μειωθεί η δημόσια χρήση ουσιών και οι συνέπειές της στους ασθενείς και στη λειτουργία της πόλης. Όπου έχει εφαρμοστεί τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον «Κλεισθένη» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Καμίνης ανέφερε: «Τις συνθέσεις δεν τις δημιουργούν τα εκλογικά συστήματα. Μακάρι να ήταν τόσο απλή η πολιτική ζωή. Οι δήμοι αντιμετωπίζουν ήδη ένα μεγάλο διοικητικό πρόβλημα, λόγω της γραφειοκρατίας. Και τώρα η κυβέρνηση προσθέτει και ένα πολιτικό πρόβλημα: τον κατακερματισμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν μπορώ να δώσω άλλη ερμηνεία παρά μόνο ότι πρόκειται για μία κυνική σκοπιμότητα, να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ πόδι από την πίσω πόρτα στην Αυτοδιοίκηση». Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι ο πολυκερματισμός ευνοεί συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το δήθεν δημοκρατικό επιχείρημα είναι στάχτη στα μάτια, καθώς αποτελεί ουσιαστικά εξουδετέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ημερομηνία: 
Τρι, 10/07/2018 - 14:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.