Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» ΕΣΠΑ 2014-2020, υπέβαλε και πέτυχε την έγκριση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της Αθήνας, συνολικού προϋπολογισμού 85 εκατομμυρίων ευρώ, τον Ιανουάριο 2018.

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Αθήνας αποτελεί ένα επιχειρησιακό και χρηματοδοτικό εργαλείο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση πρωτοβουλιών οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης και παρεμβάσεων σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και συμβάλλουν στη σύγχρονη εικόνα μιας ζωντανής, βιώσιμης πόλης.

Έχοντας αξιοποιήσει την εμπειρία και τη δυναμική από την υλοποίηση της ολοκληρωμένης χωρικής επένδυσης «Έργο Αθήνα» κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 

και τα αποτελέσματα ευρύτατης διαβούλευσης με τους φορείς της πόλης, η ΟΧΕ της Αθήνας ενσωματώνει το σύνολο των αναπτυξιακών παρεμβάσεων που σχεδιάζει ο δήμος Αθηναίων για την νέα προγραμματική περίοδο.

Η ΟΧΕ της Αθήνας αποτελεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη της πόλης που αποβλέπει στην αξιοποίηση του τεράστιου αναπτυξιακού δυναμικού που διαθέτει, με ταυτόχρονη διασφάλιση του σεβασμού στο περιβάλλον και αντιμετώπιση των αρνητικών κοινωνικών συνεπειών της κρίσης.

 


 

ΗΔΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ

Η Αθήνα αντιμετωπίζει όξυνση των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων και ο κίνδυνος κοινωνικού αποκλεισμού εντείνεται για μεγάλο μέρος των κατοίκων της. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών, η Πράξη στοχεύει στην αποκεντρωμένη παροχή σε Πολυδύναμα Κέντρα (onestopshops) υπηρεσιών συνδυασμένης ιατρικής και κοινωνικής/συμβουλευτικής υποστήριξης προσαρμοσμένης στις νέες συνθήκες προς τους κατοίκους της Αθήνας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Οι υπηρεσίες που παρέχονται περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

  • Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη
  • Υποστήριξη στην επαγγελματική και εργασιακή ένταξη
  • Πρωτογενής πρόληψη, αγωγή και προαγωγή υγείας
  • Ενημέρωση για παροχές και στήριξη που παρέχεται από τον Δήμο
  • Νομική συμβουλευτική

Η πράξη αφορά τη λειτουργία σε πρώτη φάση 4 Πολυδύναμα Κέντρα:

 (α) Σόλωνος (1η ΔΚ) (β) Πετράλωνα (3η ΔΚ) (γ) Νέο Κόσμο (2η ΔΚ) (δ) Κυψέλη (6η ΔΚ)

 

 

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.