Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ προκηρύσσει ανοικτή διαδικασία συνοπτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Κ.Υ.Α.Δ.Α. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 70» (Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΚΥΑΔΑ και Δήμου Αθηναίων), που θα διεξαχθεί σύμφωνα με α) τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (Α’ 147), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και β) τους όρους της οικείας Διακήρυξης.

  1. Αναθέτουσα Αρχή – Στοιχεία επικοινωνίας

Επωνυμία: Δήμος Αθηναίων * είδος αναθέτουσας αρχής: Ο.Τ.Α. * Α.Φ.Μ.: 090025537 Δ.Ο.Υ.:Α’ Αθηνών * ταχ. διεύθυνση: Αθηνάς 16 και Βύσσης Διευθύνουσα Υπηρεσία – Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής * NUTS: EL303 – LAU1: GR300001 διεύθυνση ιστοσελίδας: www.cityofathens.gr * τηλ. επικοινωνίας: 210 3245683 & 210 3721542 - Διευθύνουσα Υπηρεσία * e-mail: [email protected]

  1. Πρόσβαση στα έγγραφα: Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής στην διεύθυνση www.cityofathens.gr. Συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα της σύμβασης, παρέχονται σε όλους τους προσφέροντες που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης σύμβασης από την αναθέτουσα μέχρι την 02.09.2021, εφόσον έχουν ζητηθεί μέχρι και την 30.08.2021. Το επεξεργασμένο αρχείο xml του ΕΕΕΣ, θα δίδεται στους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς με e-mail.

  2. Τύπος αναθέτουσας αρχής: Η Αναθέτουσα Αρχή είναι Δήμος (ΟΤΑ Α’ ΒΑΘΜΟΥ), αποτελεί μη κεντρική αναθέτουσα αρχή και ανήκει στην Γενική Κυβέρνηση και στον υποτομέα ΟΤΑ. Η κύρια δραστηριότητα της Αναθέτουσας Αρχής είναι οι Γενικές Δημόσιες Υπηρεσίες.

  3. Κωδικοί CPV: 45454100-5 | Εργασίες ανακαίνισης

  4. Κωδικός NUTS κύριου τόπου εκτέλεσης του έργου: EL303

Περιγραφή της δημόσιας Σύμβασης: Με το παραπάνω έργο προβλέπεται να πραγματοποιηθούν επείγουσες επισκευές και συντηρήσεις του κτιρίου που φιλοξενεί το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) επί της οδού Σοφοκλέους 70, προκειμένου το κτίριο να καταστεί άρτιο και λειτουργικό. Οι εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν είναι οι εξής: Εργασίες συντήρησης ξύλινων κλιμάκων και ξύλινων δαπέδων - Αντικατάσταση ειδών υγιεινής στα WC - Συντήρηση και αποκατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων - Συντήρηση και αποκατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων - Τοποθέτηση νέων κλιματιστικών μονάδων inverter

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 74.400,00 και αναλύεται ανά τμήματα σε:

  • Δαπάνη Εργασιών

    44.211,00 €

    Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε.+Ο.Ε.) (18%)

    7.957,98 €

    Απρόβλεπτα (15%)

    7.825,347 €

    Φόρος Προστιθέμενης Αξίας(24%)

    14.400,00 €

    Τελικό Σύνολο

    74.400,00 €

  1. Εκτιμώμενη συνολική τάξη μεγέθους της σύμβασης: Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό 60.000,00€, πλέον Φ.Π.Α. 14.400,00 €, ήτοι συνολικής δαπάνης 74.400,00€.

  2. Συνολική προθεσμία εκτέλεσης έργου: Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε ενενήντα (90) ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Δεν υπάρχουν αποκλειστικές και ενδεικτικές τμηματικές προθεσμίες του έργου.

  3. Δικαιούμενοι συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης σύμβασης: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται σε έργα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ , και που είναι εγκατεστημένα σε:

α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,

β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),

γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και

δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης., Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και των παρ. 1 (ε) και 3 (β) του άρθρου 76 του ν. 4412/2016.

Καταλληλότητα για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας:

Απαιτείται οι οικονομικοί φορείς να είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό επαγγελματικό μητρώο που τηρείται στο κράτος εγκατάστασής τους. Ειδικά οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) για έργα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ για το χρονικό διάστημα που εξακολουθούν να ισχύουν οι μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 65 του π.δ. 71/2019 ή στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Δημόσιων Έργων (ΜΗ.Ε.Ε.Δ.Ε.), από την έναρξη ισχύος του τελευταίου ή στα Μητρώα Περιφερειακών Ενοτήτων, ανά περίπτωση, στην κατηγορίες έργου ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ. Οι προσφέροντες που είναι εγκατεστημένοι σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του παραρτήματος ΧΙ του Προσαρτήματος Α του ν. 4412/2016.

Οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια: Δεν απαιτείται ελάχιστο όριο Οικονομικής και χρηματοοικονομικής επάρκειας. Για τους αλλοδαπούς οικονομικούς φορείς απαιτείται, κατ’ελάχιστον, να πληρούνται όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις κατ’ αντιστοιχία με τους οικονομικούς φορείς πού είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα. Ειδικά οι εργοληπτικές επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ, δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα ανώτατα επιτρεπτά όρια ανεκτέλεστου υπολοίπου εργολαβικών συμβάσεων, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 20 παρ. 4 του ν. 3669/2008, όπως ισχύει.

Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα: Κάθε προσφέρων πρέπει να διαθέτει για κάθε τμήμα ξεχωριστά:

Οι οικονομικοί φορείς κατά την υποβολή της προσφοράς τους πρέπει να διαθέτουν τεχνικό προσωπικό με αντίστοιχη τεχνική εμπειρία σε έργα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ήτοι κατά αντιστοιχία για τη βασική στελέχωση τουλάχιστον (ελάχιστες προϋποθέσεις):

Περιλαμβάνει στη στελέχωση ανά κατηγορία έναν (1) τεχνικό Μ.Ε.Κ. Α΄ βαθμίδας (τουλάχιστον 3 έτη εμπειρίας) της αντίστοιχης κατηγορίας.

Οι αλλοδαποί οικονομικοί φορείς θα πρέπει να διαθέτουν τους απαραίτητους ανθρώπινους πόρους και την εμπειρία για να εκτελέσουν την σύμβαση σε κατάλληλο επίπεδο ποιότητας. Συγκεκριμένα απαιτούνται κατ’ ελάχιστον να πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις κατ’ αντιστοιχία με τους οικονομικούς φορείς πού είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα.

Διαδικασία σύναψης σύμβασης:

Η επιλογή του Αναδόχου, θα γίνει σύμφωνα με την «ανοικτή διαδικασία» του άρθρου 27 του ν. 4412/2016 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού.Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα συνταχθεί και υποβληθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 95 παρ. 2.(α) του ν. 4412/2016, καθώς και στην παρ. 3.5 περ. γ έως στ της παρούσας.

Κάθε προσφέρων μπορεί να υποβάλει μόνο μία προσφορά.

Δεν επιτρέπεται η υποβολή εναλλακτικών προσφορών.

Δε γίνονται δεκτές προσφορές για μέρος του αντικειμένου της σύμβασης.

Κριτήριο ανάθεσης σύμβασης: Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή)- ενιαίο ποσοστό έκπτωσης

  1. Προθεσμία Παραλαβής προσφορών: Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 6η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα. Ώρα λήξης της υποβολής προσφορών ορίζεται η 14:00μ.μ. Η πρωτότυπη εγγύηση συμμετοχής υποβάλλεται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

  2. Υποβολή προσφορών: Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους εγχάρτως στη γραμματεία της Δ/νσης Κτιριακής Υποδομής.

  3. Χρόνος ισχύος προσφορών: Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει τον συμμετέχοντα στον διαγωνισμό κατά τη διάταξη του άρθρου 97 του ν. 4412/2016, για διάστημα δέκα (10) μηνών, από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών.

  4. Αποσφράγιση Προσφορών: Ως ημερομηνία και ώρα αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 10η Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα η 11:00 π.μ. Η αποσφράγιση θα γίνει από την ορισμένη αρμόδια τριμελή επιτροπή διαγωνισμού, εγκεκριμένη με Αναρτητέα Πράξη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων.

  5. Γλώσσα σύνταξης προσφορών: Ελληνική γλώσσα.

  6. Εναλλακτικές Προσφορές: Δεν επιτρέπεται η υποβολή εναλλακτικών προσφορών. Κάθε προσφέρων μπορεί να υποβάλει μόνο μία προσφορά

  7. Χορήγηση προκαταβολής: Δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον Ανάδοχο.

  8. Χρηματοδότηση: Το έργο προβλέπεται τόσο στο Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και στον Προϋπολογισμό του Δήμου, όπου υπάρχει σχετική εγγεγραμμένη πίστωση υπό τον Κ.Α. 7311.376 Φ30 - Δ34 (Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής) με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Κ.Υ.Α.Δ.Α. ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 70» και χρηματοδοτείται από Ίδιους Πόρους 74.400,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

  9. Ενστάσεις/ Δικαστική προστασία: Σε περίπτωση ένστασης κατά πράξης της αναθέτουσας αρχής αναθέτουσας αρχής, η προθεσμία άσκησής της είναι πέντε (5) ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης στον ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα.

Η ένσταση κατά της διακήρυξης ή της πρόσκλησης υποβάλλεται σε προθεσμία που εκτείνεται μέχρι το ήμισυ του χρονικού διαστήματος από τη δημοσίευση της διακήρυξης στο ΚΗΜΔΗΣ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

Η ένσταση υποβάλλεται ενώπιον της αναθέτουσας αρχής, η οποία αποφασίζει, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής Αξιολόγησης Ενστάσεων εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της ένστασης. Στην περίπτωση της ένστασης κατά της διακήρυξης η αναθέτουσα αρχή αποφασίζει σε κάθε περίπτωση πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών. Με την άπρακτη πάροδο των ανωτέρω προθεσμιών τεκμαίρεται η απόρριψη της ένστασης.

Για το παραδεκτό της άσκησης ένστασης, απαιτείται, με την κατάθεση της ένστασης, η καταβολή παραβόλου, υπέρ του Δημοσίου, ποσού ίσου με το ένα τοις εκατό (1%) επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης. Το παράβολο αυτό αποτελεί δημόσιο έσοδο. Το παράβολο επιστρέφεται με πράξη της αναθέτουσας αρχής, αν η ένσταση γίνει δεκτή ή μερικώς δεκτή από το αποφασίζον διοικητικό όργανο.

Η προθεσμία για την άσκηση ένστασης και η άσκησή της κωλύουν τη σύναψη της σύμβασης. Κατά τα λοιπά, η άσκηση της ένστασης δεν κωλύει την πρόοδο της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Όποιος έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να ζητήσει την αναστολή εκτέλεσης και την ακύρωση της πράξης ή της παράλειψης της Αναθέτουσας Αρχής που εκδίδεται ή συντελείται επί της ένστασης της προηγούμενης παραγράφου, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου της έδρας της αναθέτουσας αρχής, κατά τα οριζόμενα στο π.δ. 18/1989 (Α΄ 8).

Η άσκηση της ένστασης αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση των ενδίκων βοηθημάτων του παρόντος. Πέραν από την ενδικοφανή αυτή προσφυγή δεν χωρεί καμία άλλη τυχόν προβλεπόμενη από γενική διάταξη ενδικοφανής προσφυγή ή ειδική προσφυγή νομιμότητας.

Το παράβολο για την άσκηση της αίτησης ακύρωσης και της αίτησης αναστολής υπολογίζεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 36 του π.δ. 18/1989 (Α΄ 8).

  1. Δημοσιεύσεις: Η προκήρυξη σύμβασης και η Διακήρυξη θα δημοσιευθούν στο ΚΗΜΔΗΣ. Στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής www.cityofathens.gr αναρτάται σχετική ενημέρωση. Η παρούσα προκήρυξη αναρτάται στο πρόγραμμα “Διαύγεια” diavgeia.gov.gr.

  2. Έγκριση αποτελέσματος Διαγωνισμού : Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας του έργου θα εγκριθεί από την Αναθέτουσα Αρχή που είναι ο Δήμος Αθηναίων με το αρμόδιο αποφαινόμενο όργανό του, την Οικονομική Επιτροπή.

Σχετικές Πληροφορίες

  • Εγγύηση συμμετοχής: Για την συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς, εγγυητικής επιστολής συμμετοχής, που ανέρχεται στο ποσό των 1.200,00 €. Στην περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων, η εγγύηση συμμετοχής περιλαμβάνει και τον όρο ότι η εγγύηση καλύπτει τις υποχρεώσεις όλων των οικονομικών φορέων που συμμετέχουν στην ένωση.

  • Εγγύηση καλής εκτέλεσης: Για την υπογραφή της σύμβασης απαιτείται η παροχή εγγύησης καλής εκτέλεσης, σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 1 β) του ν.4412/2016, το ύψος της οποίας καθορίζεται σε ποσοστό 5% επί της αξίας της σύμβασης, χωρίς Φ.Π.Α. και κατατίθεται πριν ή κατά την υπογραφή της σύμβασης. Η εγγύηση καλής εκτέλεσης καταπίπτει στην περίπτωση παράβασης των όρων της σύμβασης, όπως αυτή ειδικότερα ορίζει.

Η Αναλυτική Διακήρυξη του έργου εγκρίθηκε με την με αρ. 1188/04-08-2021 (ΑΔΑ: ΨΖΟΔΩ6Μ-ΨΧΤ) Πράξη της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αθηναίων

Ημερομηνία: 
Τετ, 25/08/2021 - 14:00 - Δευ, 06/09/2021 - 14:00
ΣυνημμένοΜέγεθος
Προκήρυξη290.86 KB
Διακήρυξη1.03 MB
Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς194.16 KB
Έντυπο ΕΕΕΣ159.33 KB
Προϋπολογισμός765.2 KB
Τεχνική Περιγραφή397.46 KB
Τιμολόγιο504.63 KB
Συγγραφή Υποχρεώσεων448.31 KB
ΣΑΥ1.42 MB
ΦΑΥ1.16 MB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.