ΚΥΡΙΑΚΟΣ - 1821-ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ(1)

Ο Δήμος  Αθηναίων  και  ο  Σύλλογος  Γλυπτών  Ελλάδος συνδιοργανώνουν θεματική έκθεση γλυπτικής, επ΄ ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα με τίτλο: “1821 επανάσταση κατά πάσης δουλείας”.

Από τις 16 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, παρουσιάζονται 72 γλυπτά από 42 καλλιτέχνες όπως οι Γιώργος Ζογγολόπουλος, Γεωργιάδης Γεώργιος, Ρόκος Κυριάκος, Γιάννης Παππάς, Καλακαλλάς Γεώργιος, Δωρόπουλος Βασίλειος, μεταξύ πολλών άλλων.

Οι καλλιτέχνες αυτοί με την τέχνη τους υμνούν τον ιερό αγώνα των προγόνων μας, αναδεικνύουν τις μορφές των αγωνιστών που πρωταγωνίστησαν, που θυσιάστηκαν και μεγαλούργησαν, αλλά και τα ιδεώδη από τα οποία εμφορούνταν.

Η επετειακή αυτή έκθεση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες του 1821 και ταυτόχρονα υπενθυμίζει σε όλους μας τι χρωστάμε σε όλους όσοι έδωσαν τη ζωή τους για τη σωτηρία του έθνους και την ανεξαρτησία, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Τα έργα δημιουργήθηκαν με αφορμή την έκθεση, μετά από  σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, ενώ άλλα είναι προπλάσματα από τη συμμετοχή των γλυπτών στους κατά καιρούς προκηρυσόμενους πανελλήνιους  δημόσιους διαγωνισμούς.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: “Ο Δήμος Αθηναίων, στηρίζοντας έμπρακτα τον χώρο του πολιτισμού, δίνει βήμα στους καλλιτέχνες, που αποτελούν έναν από τους κλάδους που βίωσε με πολύ σκληρό τρόπο την πανδημία. Με μεγάλη χαρά συνεργαστήκαμε για την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης και καλωσορίζουμε στους χώρους μας τους γλύπτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος, για να κάνουν τους πολίτες και τους επισκέπτες της Αθήνας κοινωνούς του έργου τους. Με την έκθεση αυτή,  διατηρούμε ζωντανό ένα ακρογωνιαίο κεφάλαιο της ιστορίας μας, και συνειδητοποιούμε ότι αυτά που θεωρούμε σήμερα δεδομένα όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, είναι αποτέλεσμα αγώνων, αίματος και θυσιών των προγόνων μας”.

Πληροφορίες Έκθεσης:

Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, 118 54

210 3426842, [email protected]

Ημέρες & ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

16 Μαρτίου - 10 Απριλίου, 10.00 -  20.00

Στα εγκαίνια την 16η Μαρτίου, από τις 19.00 έως τις 21.00

Πρόσβαση: Στάση Κεραμεικός (Μετρό, Γραμμή 3) | Στάση Πετράλωνα ΗΣΑΠ) | Στάση Κολυμβητήριο (Λεωφορεία: 049, 815 ,914)

Ημερομηνία: 
Τετ, 16/03/2022 - 10:00 - Κυρ, 10/04/2022 - 20:00

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.