-Μπακογιάννης-δημοτικο-συμβουλιο-1068x712

Το αναπαυτήριο του Πικιώνη στο λόφο του Φιλοπάππου, το θέατρο «Εμπρός» και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου από το Ολυμπιακό Συγκρότημα στο Γουδή, αποκτά ο Δήμος Αθηναίων με συμβάσεις παραχώρησης από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου). Οι σχετικές συμβάσεις εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2022.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα αυτή για τον δήμο Αθηναίων» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, επισημαίνοντας ότι από την εποχή της δημαρχιακής περιόδου του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ είχε να διευρυνθεί τόσο το «χαρτοφυλάκιο» του Δήμου.

Ειδικότερα για το "Λουμπαρδιάρη" που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τοπόσημα της πρωτεύουσας, και τα τελευταία χρόνια κατέρρεε εγκαταλελειμμένος,  ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε ότι, θα ανακατασκευαστεί όπως το είχε εμπνευστεί ο Πικιώνης.

“Έχουμε ένα μοναδικό μνημείο του Έλληνα Γκαουντί, του Πικιώνη, το οποίο έχει σχεδιαστεί ως ησυχαστήριο. Ο δικό μας στόχος είναι να επαναφέρουμε το αρχικό πνεύμα, την αρχική φιλοσοφία του" ανέφερε  χαρακτηριστικά.

Για το θέατρο «Εμπρός» ο Δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι "είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης, όχι μόνο ως αρχιτεκτονικό μνημείο, αλλά και ως προς την πολιτιστική του χρήση, η οποία είναι θεσμοθετημένη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ανάγκη πολιτιστικούς πνεύμονες, μη κερδοσκοπικούς και ανοιχτούς χώρους. Θέλουμε όμως, ο χώρος αυτός να λειτουργήσει με σεβασμό στους καλλιτέχνες, στους ανθρώπους των τεχνών, στις συλλογικότητες τους, στις οργανώσεις τους, στις ομάδες τους, με σεβασμό στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής. Θέλουμε να λειτουργήσει με ασφάλεια. Θέλουμε να διασφαλίσουμε κινητή και ακίνητη περιουσία και βεβαίως θέλουμε αυτό το κτίριο να το συντηρήσουμε και να το αποκαταστήσουμε και για τις επόμενες γενιές. Μιλάμε για την ανάδειξη της ιστορικής του ταυτότητας και τη λειτουργία του, ως έναν χώρο πολιτισμού”.

Σχετικά με το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Γουδή ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε “Η Αθήνα έχει αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα δυόμισι γήπεδα, ενώ έχει δεκάδες σωματεία. Με αυτόν τον τρόπο η Αθήνα, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), αποκτά τη χρήση ενός γηπέδου ακόμα. Είναι μία πολύ σημαντική κίνηση για τον τοπικό μας αθλητισμό".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύτηκε ότι θα προηγηθεί «εξαντλητική διαβούλευση», τα αποτελέσματα της οποία θα λάβει υπόψη του το Δημοτικό Συμβούλιο όταν πρόκειται ν' αποφασίσει. Για τον σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί και διαπαραταξιακή επιτροπή.


 

 

Ημερομηνία: 
Τρι, 29/03/2022 - 17:15

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.