jpg

Με αταλάντευτη προσήλωση στη στήριξη του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού, ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει  και αυτή την Πέμπτη 5 Μαΐου, από τις 10:00 έως τις 18:00, στη δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, που διοργανώνει το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια για τον Ουκρανικό λαό, αλλά και για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία που αναζητούν προσωρινή στέγη στη χώρα μας.

Στην Αθήνα φιλοξενούνται κυρίως μανάδες με τα παιδιά τους , όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο ραδιόφωνο του  Σκάι και τον Παύλο Τσίμα. Μανάδες που το πρώτο που ζητούν είναι να μην χάσουν σχολικές ώρες τα παιδιά τους τόνισε ο κ. Μπακογιάννης και αναφέρθηκε εκτενώς στις συνεργασίες  που γίνονται με την Ουκρανική Πρεσβεία και κοινότητες  ουκρανών στη χώρα μας  προκειμένου να δοθεί η πρέπουσα μέριμνα και βοήθεια.

«Χρειάζεται να δείξουμε  πολιτισμό και αξιοπρέπεια, αυτή άλλωστε είναι και  η παράδοση της πόλης μας, τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων και σημείωσε :Σε ζητήματα ζωής και θανάτου, πολέμου και ειρήνης πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς και ξεκάθαροι- η απάνθρωπη και ανήθικη ρωσική εισβολή πρέπει να τελειώσει,  να σταματήσει χθες».        

Τα σημεία συλλογής ειδών στον Δήμο Αθηναίων είναι:. Στο κεντρικό κτήριο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. ( Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους 66) και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, έναντι του Σταθμού Λαρίσης).

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι:

Φάρμακα, υγειονομικό υλικό, κουβέρτες, υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές, γάλατα, πάνες, τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη κουζίνας (όπως πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, κατσαρόλες, φούρνοι μικροκυμάτων, μικρά φουρνάκια).

«Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Αθηναίους και τις Αθηναίες που γενναία στήριξαν και την προηγούμενη προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας , είπε ο κ. Μπακογιάννης και τόνισε την προηγούμενη φορά χρειαστήκαμε 8 μεγάλα φορτηγά που έκαναν από δύο δρομολόγια για τη μεταφορά των ειδών που συγκεντρώσαμε. Ελπίζουμε και αυτή τη φορά ο Δήμος Αθηναίων και οι πολίτες του να σταθούν αρωγοί αυτής της τόσο σπουδαίας εκστρατείας».      

 

Ημερομηνία: 
Τετ, 04/05/2022 - 11:50

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.