Athens Jazz 2022_Women in Jazz

Club program με live shows & DJ sets, διεθνές συνέδριο, 2 εκθέσεις φωτογραφίας, The Meet Market & open-air προβολές πλαισιώνουν το φετινό Athens Jazz!

Το Athens Jazz επιστρέφει από τις 23 έως τις 29 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, με θέμα Women in Jazz. Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης αλλάζει, εξελίσσεται και, παράλληλα με τα 21 live shows του κεντρικού line-up, βγαίνει από τα όρια της Τεχνόπολης, εξαπλώνεται στην πόλη και εμπλουτίζεται με νέες δράσεις δημιουργώντας μια γεμάτη φεστιβαλική εμπειρία που τόσο μας έχει λείψει…

Λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξή του, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, το Athens Jazz προλογίζει ένα τριήμερο open-air προβολών στο Πάρκο Ελευθερίας, σε συνεργασία με το IN-EDIT International Music Documentary Film Festival. Τρία μουσικά ντοκιμαντέρ μας διηγούνται τις συγκλονιστικές ιστορίες τριών γυναικών που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία της μουσικής, της Billie Holiday, της Patti Smith αλλά και της Λίλας, μέλος των Slave to Sirens, της πρώτης all-female thrash metal μπάντας στη Μέση Ανατολή.

Στην Τεχνόπολη, από τις 23 Μαΐου και καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, το μουσικό πρόγραμμα θα πλαισιώνουν οι βασικοί «συνοδοιπόροι» του Athens Jazz τα τελευταία χρόνια, η έκθεση φωτογραφίας της ομάδας METApolis, με τίτλο #13 m.e.t.a.p.o.l.i.s, και η νομαδική αγορά του Meet Market. Τις ίδιες μέρες, στην αίθουσα των Νέων Φούρνων, τρεις παθιασμένοι με τη μουσική και τις παραστατικές τέχνες φωτογράφοι, ο Θράσος Ειρήνης, ο Σπύρος Βαγγελάκης και ο Κώστας Μπρουμάς, παρουσιάζουν το σχετικό με τις γυναίκες μέρος της δουλειάς τους στην έκθεση φωτογραφίας Women in Jazz.

Κι επειδή φεστιβάλ χωρίς πάρτι δεν γίνεται, το Gazarte υποδέχεται το Club Program του φεστιβάλ που περιλαμβάνει μοναδικά live shows και dj sets! Την Πέμπτη 26 Μαΐου, θα ακούσουμε τη Makiko Hirabayashi, την ταλαντούχα καλλιτέχνιδα από την Ιαπωνία – με έδρα της την Κοπεγχάγη, μαζί με το τρίο της, στο οποίο μάλιστα παίζει και η δεξιοτέχνις στα κρουστά Marilyn Mazur, γνωστή από τη συμμετοχή της στο Miles Davis Group. Η βραδιά ολοκληρώνεται με DJ set από την αγαπημένη του αθηναϊκού κοινού Matina Sous Peau, η οποία υπόσχεται – όπως πάντα – να μας ξεσηκώσει! Το Σάββατο 28 Μαΐου έχει Jazz Kosmos Party, σε συνεργασία με τον Kosmos 93.6. Η εκρηκτική performer Idra Kayne και ο πολυπράγμων DJ και παραγωγός MCD, ένα ντουέτο που μετράει δεκάδες κοινές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, σκοπεύουν να μας παρασύρουν στον πολύχρωμο soulful κόσμο τους με soul, R ‘n’ B και hip-hop groove από τις προσωπικές τους δισκογραφικές δουλειές και με αγαπημένες διεθνείς επιτυχίες, ενώ στη συνέχεια η διάθεσή μας εκτοξεύεται στα ύψη με ένα επίσης εκρηκτικό DJ set από τους παραγωγούς του σταθμού.

Το Athens Jazz, έχοντας ως βασικό στόχο για φέτος να αναδείξει το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική και στη jazz ειδικότερα, να προβάλλει τις μουσικές και τις ιστορίες των γυναικών, διοργανώνει, την Παρασκευή 27 Μαΐου, στο INNOVATHENS, ημερίδα με θέμα Women in Jazz. Μέσα από δύο πάνελ, σπουδαίες γυναίκες μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και καταξιωμένοι επαγγελματίες του music industry συζητούν για την ισορροπία των φύλων στη μουσική αλλά και στη τζαζ σκηνή ειδικότερα, μοιράζονται τις εμπειρίες τους από την ευρωπαϊκή και τη διεθνή σκηνή, προβάλλουν τις ιστορίες τους, εμπνέουν και προετοιμάζουν το κοινό για το τελικό τριήμερο των live shows του Athens Jazz.

Last but not least, την ίδια μέρα, η μία και μοναδική Lucy Woodward (US), με συνεργασίες από Snarky Puppy, Pink Martini έως Rod Stewart και Barbra Streisand, παραδίδει ένα διασκεδαστικό και γεμάτο έμπνευση vocal masterclass not to be missed για το πώς να χτίσεις το προσωπικό σου φωνητικό “toolkit” και να έχεις μια δυναμική on-stage performance.

Από τις 20 έως τις 29 Μαΐου, με επίκεντρο την Τεχνόπολη, όλη η Αθήνα γίνεται τζαζ! Are you ready to jazz?

*Είσοδος ελεύθερη

**Για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία jazzy news, ακολουθήστε τις σελίδες του Athens Jazz στα Facebook & Instagram και μην ξεχάσετε να κάνετε subscribe στο κανάλι του Athens Jazz στο Youtube. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το website του φεστιβάλ athensjazz.gr.

#AthensJazz

#AthensJazz2022

#WomeninJazz

Αναλυτικό πρόγραμμα

Athens Jazz meets IN-EDIT

International Music Documentary Film Festival

Open-air προβολές

20 – 22.05.2022

Πάρκο Ελευθερίας

Τρία μουσικά ντοκιμαντέρ μας παρασύρουν στα παρασκήνια των μεγαλύτερων μουσικών σκηνών παγκοσμίως και μας διηγούνται τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες γυναικών που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στην ιστορία της μουσικής. Αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις των ίδιων των πρωταγωνιστριών, μαρτυρίες των πιο κοντινών τους ανθρώπων και φυσικά… πολλή μουσική, συνθέτουν μερικές από τις πιο δυνατές ιστορίες με πρωταγωνίστριες τις γυναίκες και τη μουσική, σε ένα αφιέρωμα που σχεδίασε το IN-EDIT Greece αποκλειστικά για το φετινό Athens Jazz.

20.05.2022

20.30 | Live show TBA

21.30 | Προβολή | Billie (James Erskine, 2019, ΗΠΑ, 96’)

21.05.2022

20.30 | Live show TBA

21.30 | Προβολή | Patti Smith Electric Poet (Sophie Peyrard & Anne Cutaia, 2022, Γαλλία, 54’)

21.05.2022

20.30 | Live show TBA

21.30 | Προβολή | Sirens (Rita Baghdadi, 2022, ΗΠΑ & Λίβανος, 77’)

The Meet Market

23 – 29.05.2022

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Μηχανουργείο, Προαύλιο Μηχανουργείου & Αποθήκη

Μια γιορτή καινοτομίας και πρωτοπορίας. Μία νομαδική αγορά από τοπικά προϊόντα, φρέσκες ιδέες, φιλικό κοινό και συμμετέχοντες. Ένα οπτικο-ακουστικό παζλ από χειροποίητα ρούχα ανεξάρτητων σχεδιαστών, κοσμήματα, αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, βιολογικά προϊόντα περιποίησης, είδη σπιτιού, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage & retro προϊόντα, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, δώρα για όλους, DJ sets και θετική ενέργεια.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή | 20.00 – 00.00

Σάββατο & Κυριακή |  12.00 – 00.00

⦁Έκθεση φωτογραφίας #13 m.e.t.a.p.o.l.i.s

23 – 29.05.2022

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Δεξαμενές Καθαρισμού

Η φωτογραφική ομάδα METApolis επιστρέφει με μία μελέτη των 129 μελών της ομάδας πάνω στην φωτογραφική αισθητική.

Εκείνο το βράδυ, Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, που έπρεπε όλοι να «μείνουμε σπίτι» η οικογένεια του METApolis κατάφερε και βρήκε νέους τρόπους επικοινωνίας. Μέσα σε δύο δύσκολα χρόνια, τα μέλη του μοιράστηκαν την αγάπη τους για τη φωτογραφία διαδικτυακά, «πλέον από κοντά», με παρουσιάσεις των δασκάλων για τους μεγάλους φωτογράφους, με ανάπτυξη στις έννοιες του εγκλεισμού και πώς η φωτογραφία καταγράφει, τα τελευταία σχεδόν 200 χρόνια, τις σημαντικές στιγμές της ανθρωπότητας. Ήρθε, όμως, η στιγμή που μοιράζονται αυτά τα δύο δημιουργικά χρόνια με το κοινό, τη δική τους έννοια της φωτογραφικής αισθητικής μέσα από δεκατρείς φωτογραφικές ενότητες (#13).

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης, Θοδωρής Βερονίκης

Εγκαίνια: Δευτέρα 23.05.2022 | 19.30

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη | 16.00 – 23.00

Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή |  10.00 – 23.00

⦁Έκθεση φωτογραφίας Women in Jazz

23 – 29.05.2022

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Νέοι Φούρνοι

Η έκθεση φωτογραφίας Women in Jazz αναδεικνύει το σχετικό με τις γυναίκες μέρος της δουλειάς τριών παθιασμένων με την μουσική και τις παραστατικές τέχνες φωτογράφων. Την προσπάθεια τριών διαφορετικών μεταξύ τους – πλην όμως αφοσιωμένων στο αντικείμενο – ανθρώπων να αποτυπώσουν μερικές στιγμές σημαντικής  καλλιτεχνικής δημιουργίας, από εκείνες που η ανάμνηση μιας εκδήλωσης ή ενός δρώμενου δεν μπορεί να συγκρατήσει. Ενός… φανατικού ερασιτέχνη (Θράσος Ειρήνης) και δύο φτασμένων επαγγελματιών (Σπύρος Βαγγελάκης  &  Κώστας Μπρουμάς).

Συμμετέχουν: Θράσος Ειρήνης, Σπύρος Βαγγελάκης, Κώστας Μπρουμάς

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή | 19.00 – 00.00

Σάββατο & Κυριακή |  12.00 – 00.00

⦁Athens Jazz Club Program

Live shows & DJ sets

26 & 28.05.2022

Gazarte

26.05.2022 | Live με το Makiko Hirabayashi Trio & DJ set από τη Matina Sous Peau

Το Club Program του φετινού Athens Jazz ξεκινά με τη Makiko Hirabayashi, μια ξεχωριστή καλλιτέχνιδα από την Ιαπωνία – με έδρα της την Κοπεγχάγη, μαζί με το τρίο της, στο οποίο μάλιστα παίζει και η δεξιοτέχνις στα κρουστά Marilyn Mazur, γνωστή από τη συμμετοχή της στο Miles Davis Group.

Ακολουθεί dj set με την πολυπράγμονα μουσικό και αγαπημένη του αθηναϊκού κοινού Matina Sous Peau, η οποία υπόσχεται – όπως πάντα – να μας ξεσηκώσει!

21.30 | Makiko Hirabayshi Trio | Live show

23.30 | Matina Sous Peau | DJ set

28.05.2022 | Kosmos Jazz Party με live Idra Kayne x MCD & DJ set από τους παραγωγούς του Kosmos 93.6

Η εκρηκτική performer Idra Kayne και ο πολυπράγμων DJ και παραγωγός MCD, ένα ντουέτο που μετράει δεκάδες κοινές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί και δισκογραφικά σε δύο singles (“Flyin’ high” και “Sodade”), σκοπεύουν να μας παρασύρουν στον πολύχρωμο soulful κόσμο τους με soul, R ‘n’ B και hip hop groove από τις προσωπικές τους δισκογραφικές δουλειές και με αγαπημένες διεθνείς επιτυχίες.

Ακολουθεί ένα επίσης εκρηκτικό DJ set από τους παραγωγούς του Kosmos 93.6. Ετοιμαστείτε για χορό! Ετοιμαστείτε για το Kosmos Jazz Party!

21.30 | Idra Kayne x MCD | Live show

23.30 | Kosmos 93.6 radio producers DJ set

Ημερίδα Women in Jazz

27.05.2022

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | INNOVATHENS

12.00 | Lucy Woodward Vocal Masterclass | Make singing your art. Make music your business.

Η μία και μοναδική Lucy Woodward (US), με συνεργασίες από Snarky Puppy, Pink Martini έως Rod Stewart και Barbra Streisand, παραδίδει ένα διασκεδαστικό και γεμάτο έμπνευση vocal masterclass not to be missed για το πώς να χτίσεις το προσωπικό σου φωνητικό “toolkit” και να έχεις μια δυναμική on-stage performance.

18.30 | Panel | Emerging female artists creating culture & leading the European and international jazz scene (αγγλικά)

Τρεις διαφορετικές γυναίκες, τρεις σπουδαίες μουσικοί με διαφορετικές μεταξύ τους πορείες συζητούν για την ισορροπία των φύλων και τη γυναικεία ενδυνάμωση και μοιράζονται την εμπειρία τους από την ευρωπαϊκή και διεθνή μουσική σκηνή.

Ομιλήτριες: Yazz Ahmed (UK), Maria Faust (EE), Τάνια Γιαννούλη (GR)

Συντονιστής: Jon Omar Arnason (καλλιτεχνικός διευθυντής – Reykjavik Jazz Festival)

19:30 | Panel | Women representation in music (αγγλικά)

Γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότεροι άντρες απ’ ότι γυναίκες μουσικοί; Αυξάνεται η γυναικεία εκπροσώπηση στον χώρο της μουσικής; Λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι γυναίκες στη τζαζ σκηνή; Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες μουσικοί αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες από τους άντρες στην αρχή της καριέρας  τους; Τρεις μουσικοί συζητούν σχετικά με το αν οι γυναίκες έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη μουσική βιομηχανία στις χώρες τους αλλά και διεθνώς.

Ομιλήτριες: Αλέξια Βασιλείου (CY), Simona Molinari (IT), Lucy Woodward (US)

Συντονίστρια: Martel Ollerenshaw (αντιπρόεδρος - Europe Jazz Network / σκηνοθέτρια & δημιουργική παραγωγός - Arts & Parts Ltd.)

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι

213 0109300, 213 0109325

athens-technopolis.gr  

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της Τεχνόπολης στα social media:

Facebook: @technopoliscityofathens  

Instagram: @technopolis_athens

YouTube channel: Technopolis City of Athens

 

Ημερομηνία: 
Παρ, 20/05/2022 - 10:00 - Κυρ, 29/05/2022 - 23:55

    Όροι Χρήσης

    Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

    Περισσότερα

    Επικοινωνία

    Δημαρχιακό Μέγαρο
    Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

    Δημαρχείο
    Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
    Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
    Τηλ.  
    210 5287800

    Περισσότερα

    Σύνδεσμοι

    Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



    Περισσότερα

    Χάρτης Ιστότοπου

      Ροές RSS

    Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


    Χάρτης Ιστού
    Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.