- ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΜΑΖΙ

Το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει πολιτισμό σε όλες και όλους, σε κάθε γειτονιά, μέσα από το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή*», που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Το Άλσος Παγκρατίου θα υποδεχτεί, τη Δευτέρα 4.7, μικρούς και μεγάλους για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια «Θεομύθοι του Ολύμπου» από το Ρέον Θέατρο, ενώ το ίδιο βράδυ η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο για να μας παρασύρει με τζαζ και swing ρυθμούς. Την Τρίτη 5.7, στο Άλσος Παγκατίου το κοινό θα κάνει «Ένα σεργιάνι στις γειτονιές της Αθήνας» με το μουσικό σχήμα One Note Stand, ενώ στο θέατρο Γκράβας θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Όνειρο ήταν μα δεν το λησμονάμε», ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία & Μαντολινάτα «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουντιαντίνα Σμύρνης και Κωνσταντινουπόλεως «Ο Παναγής Βαϊνδιρλής – Τα Πολιτάκια», με τη συμμετοχή του Μπάμπη Τσέρτου, της Άννας Ματσούκα, της Θέλμας Καραγιάννη και της Νατάσας Χριστοφιλάκη

Την Τετάρτη 6.7 θα απολαύσουμε τον Monsieur Minimal  σε ένα απελευθερωτικό Easteria Full band Live show στο Άλσος Παγκρατίου, τη συνθέτρια Μάρθα Μεναχέμ σε μία μοναδική μουσική παράσταση στον Λόφο Λαμπράκη, καθώς και τη Νάντια Καραγιάννη στη μουσική παράσταση «Κύκλε εσύ του έρωτα» στο θέατρο Γκράβας. Η Πέμπτη 7.7 περιλαμβάνει θέατρο και μουσική. Οι μικροί μας φίλοι θα παρακολουθήσουν στον Λόφο Λαμπράκη τη θεατρική διαδραστική παράσταση «Αισωπομαχίες» από την ομάδα «Μικρός Νότος», το θέατρο Γκράβας θα φιλοξενήσει τη θεατρική παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το Θέατρο Πρόβα, ενώ στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών το κοινό θα συναντήσει την Κωνσταντίνα σε μία συναυλία με τραγούδια από τη παράδοση της Μεσογείου.
Η εβδομάδα συνεχίζει και ολοκληρώνεται μουσικά. Την Παρασκευή 8.7, στον Λόφο Λαμπράκη, τιμούμε τον μεγάλο συνθέτη Γιώργο Ζαμπέτα σε ένα μοναδικό αφιέρωμα με την Ελένη Ροδά, το Γιώργο Γιαννόπουλο, τον Δημήτρη Κανέλλο και τον Γιώργο Ζαμπέτα τον νεότερο, ενώ στην Κυψέλη, στον πεζόδρομο Φωκίωνος Νέγρη, η Νεφέλη Φασούλη υποδέχεται τους ακροατές σε μία συναυλία γεμάτη συναίσθημα.
Τέλος, το Σάββατο 9.7 το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων θα πλημμυρίσει με τις μελωδίες του τον Λόφο Λαμπράκη, κλείνοντας μουσικά την εβδομάδα.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00
Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20:30

Πληροφορίες: www.opanda.gr, https://cultureisathens.gr/

*Το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της εβδομάδας 4 Ιουλίου - 9 Ιουλίου 2022 ανά Δημοτική Κοινότητα:
2η Δημοτική Κοινότητα

Άλσος Παγκρατίου

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022
20.30|
«Θεομύθοι του Ολύμπου»
Θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια από το Ρέον Θέατρο, με καρτουνίστικες φιγούρες και χαρούμενη διάθεση. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο «παίζει» με 7 μύθους των Θεών του Ολύμπου. Σκηνοθετημένη σύμφωνα με τις αρχές του Θεατρικού Παιχνιδιού, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με μύθους  και ερωτήματα γύρω από τη φύση, τη συμπεριφορά του ανθρώπου και του κόσμου.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

21.00|«Ένα σεργιάνι στις γειτονιές της Αθήνας»
Μουσική παράσταση με το μουσικό σχήμα One Note Stand
Με σύγχρονη άποψη και jazzy swing ύφος, παλιές και νέες αγαπημένες μελωδίες, ελληνικά τραγούδια που περιγράφουν τις ομορφιές και τα τοπία του Αθήνας, μας πάνε βόλτα κάτω από το φως του καλοκαιρινού αττικού ουρανού στις γειτονιές της πόλης.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022
21.00
| Monsieur Minimal Easteria Full Band Live Project
Ένα απελευθερωτικό Easteria Full band Live show με τον Monsieur Minimal. Μεγάλες επιτυχίες αλλά και μερικές ανατρεπτικές διασκευές, σύμφωνα με τον vintage ήχο των δύο τελευταίων άλμπουμ του.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Λόφος Λαμπράκη
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022
21.00|«HOMO POËTICUS –Συναντήσεις»

Μουσική παράσταση της συνθέτριας Μάρθα Μεναχέμ με συνθέσεις από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και τραγούδια από έργα σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, ποιητών και στιχουργών.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022
20.30|«Αισωπομαχίες»
Παιδική θεατρική διαδραστική παράσταση από την ομάδα «Μικρός Νότος»
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

21.00| Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα 

Ερμηνεύουν: Ελένη Ροδά, Γιώργος Γιαννόπουλος, Δημήτρης Κανέλλος  και Γιώργος Ζαμπέτας ο νεότερος.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022
21.00| Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων
Φωτογραφικό υλικό εδώ

3η Δημοτική Κοινότητα

Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022
21.00|
Swinging with the Athens Big Band!
Συναυλία με τη Big Band Δήμου Αθηναίων
Φωτογραφικό υλικό εδώ

5η Δημοτική Κοινότητα         

Θέατρο Γκράβας
(Ταϋγέτου 60, Γκράβα)

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

21.00| «Όνειρο ήταν μα δεν το λησμονάμε»
Συναυλία - αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη  Μικρασιατική Καταστροφή με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία & Μαντολινάτα «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουντιαντίνα Σμύρνης και Κωνσταντινουπόλεως «Ο Παναγής Βαϊνδιρλής – Τα Πολιτάκια».
Συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος, η Άννα Ματσούκα, η Θέλμα Καραγιάννη και η Νατάσα Χριστοφιλάκη. 
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022
21.00|«Κύκλε εσύ του έρωτα»
Μουσική παράσταση με θεατροποιημένη ποίηση του Άγγελου Μοσχονά. Ερμηνεύει η Νάντια Καραγιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022
21.00|
«Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Θεατρική παράσταση από το Θέατρο Πρόβα, σε σκηνοθεσία Παντελή Παπαδόπουλου
Η διαχρονική, κωμικοτραγική, κοινωνική σάτιρα του Ιάκωβου Καμπανέλλη με πρωταγωνιστές τη Μαίρη Ραζή και τον Σωτήρη Τσόγκα.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

Πλατεία Αγίου Ελευθερίου, Αχαρνών

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022
21.00| «Η καρδιά μου τραγουδά τη Μεσόγειο»: Συναυλία με την Κωνσταντίνα
Ένα μουσικό οδοιπορικό με παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου, από την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Γαλλία, την Αλγερία, την Τυνησία, το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο.
Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

6η Δημοτική Κοινότητα          

Πεζόδρομος Φωκίωνος Νέγρη (στο ύψος της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης)

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

21.00| Συναυλία με τη Νεφέλη Φασούλη

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου της προσωπικού άλμπουμ «ο Κόσμος σου», η Νεφέλη Φασούλη υποδέχεται τους φίλους της σε μια συναυλία γεμάτη συναίσθημα και ανατροπές με όλα τα τραγούδια που αγαπήθηκαν και πολλά ακόμα που ερμηνεύει μοναδικά.

Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό εδώ

 

Ημερομηνία: 
Δευ, 04/07/2022 - 20:30 - Σάβ, 09/07/2022 - 21:00

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.