Η πολυπολιτισμική Αθήνα βρίσκει το σημείο αναφοράς της στον “Athens International Radio”, το ξενόγλωσσο πρόγραμμα του Δημοτικού Σταθμού “Αθήνα 9.84” που μεταδίδεται 24 ώρες το 24ωρο.

Ο “Athens International Radio”έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας, ενημερώνει και ψυχαγωγεί στις γλώσσες τους, τους ξένους μόνιμους κατοίκους της Αθήνας, τις μεταναστευτικές κοινότητές της, αλλά και τους επισκέπτες της.

Ο “Air” αναμεταδίδει δορυφορικά προγράμματα στα Αγγλικά, τα Γαλλικά και τα Γερμανικά, χάρη στην αποκλειστική συνεργασία του στην Ελλάδα με το BBC, το RFI (γαλλικό ραδιόφωνο) και τη Deutshe Welle (γερμανικό ραδιόφωνο), αλλά και στα κινέζικα από το CRI (China Radio International).

Από Δευτέρα έως και Παρασκευή μεταδίδει ενημερωτικά προγράμματα, σε δέκα γλώσσες. Με καθημερινά, ωριαία πολιτιστικά και ειδησεογραφικά προγράμματα στα Αλβανικά και Ρωσικά, ο “Air” δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις δύο μεγάλες αυτές κοινότητες μεταναστών της πόλης μας. Το Σάββατο και την Κυριακή μεταδίδει εκπομπές για το παιδί και τη γυναίκα στα Αλβανικά και τα Ρωσικά, αντίστοιχα.

Στο πρωινό μαγκαζίνο (09:00 – 10:00) μεταδίδει ειδήσεις γενικής φύσεως, που σχετίζονται με θέματα που ενδιαφέρουν τον ξένο που επισκέπτεται την Ελλάδα, όπως π.χ. σύντομες πολιτικές και αθλητικές ειδήσεις, κυκλοφορία, καιρός, ειδήσεις του Δήμου σε συνεργασία με το Γραφείο Ξένου Τύπου του Δήμου Αθηναίων, αλλά και πολλές συνεντεύξεις με θέματα επικαιρότητας, με διακεκριμένους επιστήμονες και πολιτικούς. Ένα πρόγραμμα με όλα τα νέα της πόλης της Αθήνας, “Athens Heartbeat” (10:00 – 10:30).

Ο “Air”, χάρη στην αποκλειστική συνεργασία του με το BBC, μετέδωσε και μεταδίδει μεγάλα αθλητικά, πολιτιστικά και πολιτικά γεγονότα, όπως είναι οι γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο Τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας, ο Τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, η μεγάλη συναυλία Live Earth (7 Ιουλίου 2007), οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, το Eurobasket κ.λπ.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.