Από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του '90 η Αθήνα άλλαξε, μεγάλωσε και ομόρφυνε. Βιομηχανικές περιοχές μετατράπηκαν σε καλλιτεχνικά στέκια, ταράτσες μετατράπηκαν σε μικρές οάσεις με θέα την Ακρόπολη, νεοκλασικά κτίρια αναπαλαιώθηκαν και πολλά καινούργια αξιόλογης αρχιτεκτονικής κτίρια δημιουργήθηκαν.
Όλες αυτές οι περιοχές έδωσαν στέγη σε δεκάδες όμορφα "σοφιστικέ" εστιατόρια, των οποίων η ξεχωριστή αισθητική, το άψογο σέρβις και κυρίως το ταλέντο των διάσημων Eλλήνων και ξένων chef, έδωσαν διεθνείς προδιαγραφές στο γαστρονομικό σκηνικό της Αθήνας που είναι πλέον σε θέση να εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό και πολυταξιδεμένο πελάτη.
Τα περισσότερα εστιατόρια τέτοιου είδους βρίσκονται στο Κολωνάκι, στην περιοχή του Ψυρρή, στο Γκάζι, στο Μετς και στο Κουκάκι, στο Παγκράτι και στα Πετράλωνα, αλλά και στα βόρεια προάστια και στην παραλιακή ζώνη. Επίσης, εστιατόρια υψηλής ποιότητας και αισθητικής διαθέτουν όλα τα μεγάλα αθηναϊκά ξενοδοχεία.
Οι υπέροχες γεύσεις, σε συνδυασμό με την προσεγμένη αισθητική των χώρων και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, δημιουργούν ένα σύνολο που σίγουρα αξίζει να δείτε από κοντά.