Η Αττική είναι ο παράδεισος του φρέσκου ψαριού, που φτάνει καθημερινά από τις γύρω θάλασσες στο πιάτο των εκατοντάδων εστιατορίων που βρίσκονται στον Πειραιά και στην παραλιακή, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.
Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Σούνιο, περιοχές του Πειραιά, όπως το Μικρολίμανο, είναι μερικά μόνο από τα διάσημα σημεία για τους λάτρεις του ψαριού και των θαλασσινών. Ωστόσο, και μέσα στην πόλη υπάρχουν αρκετές ταβέρνες (Σύνταγμα, Κολωνάκι, Μετς, Κουκάκι, Παγκράτι κλπ.) που σερβίρουν φρεσκότατο ψάρι και θαλασσινά, μαγειρεμένα με μοναδικό τρόπο.