
Μια γαστρονομική τάση που ξεκίνησε από την ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Ομονοίας είναι η ethnic κουζίνα. Στο πλαίσιο της έντονης μετανάστευσης από όλα τα μέρη του κόσμου – κυρίως από Αφρική και Ασία – αναπτύχθηκε και στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πρωτεύουσες του κόσμου, η κουζίνα με εθνικές επιρροές.
Ο ξένος επισκέπτης μπορεί να βρει πλέον στην Αθήνα όλες τις κουζίνες του κόσμου, από Νότια Αμερική μέχρι Κίνα και από Ινδία μέχρι Λίβανο. Όσον αφορά στην κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή κουζίνα (ιταλική, γαλλική, γερμανική κλπ.), αυτή υπάρχει σε όλες τις συνοικίες της Αθήνας, με έμφαση στα βόρεια προάστια, στο κέντρο αλλά και στην παραλιακή ζώνη.