arxaio drama

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργάνωσε φέτος, για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με τον τιτλο οι  «Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα».

Ένα φεστιβάλ που συνδέδεσε τους τραγικούς μύθους με τα μεγάλα ερωτήματα του σήμερα γύρω από τη βία, το φόβο, τους θεσμούς και τη δημοκρατία, συμβάλλοντας έτσι σε ένα σύγχρονο προβληματισμό και παράλληλα να αναδείξει την κλασσική διαλεκτική σκέψη, να προβάλει το ψυχικό σθένος και τη δύναμη του ανθρώπου.

Σήμερα λοιπόν στην καρδιά της κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και πνευματική, που είναι και κρίση αξιών, δημιουργούμε έναν αντιπερισπασμό παιδείας, κουλτούρας και πολιτισμού.

Η πόλη που γέννησε το αρχαίο δράμα διαμορφώνει το πλαίσιο και το βήμα ανταλλαγής καλλιτεχνικών απόψεων για το κορυφαίο αυτό είδος του παγκοσμίου θεάτρου.

Η Αθήνα δημιούργησε λοιπόν το πρώτο της φεστιβάλ αρχαίου δράματος. Την πρώτη θεατρική γιορτή  προβληματισμού και μελέτης. Την πρώτη συνάντηση ανθρώπων του θεάτρου πρακτικών και θεωρητικών αλλά και απλών πολιτών που θα καταθέσουν προτάσεις, σκέψεις, λογισμούς.

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων σύνδεσης του αρχαίου δράματος με τη σύγχρονη πραγματικότητα. 

Παράλληλα με τις κυρίως εκδηλώσεις του Φεστιβάλ υπήρξαν παραστάσεις από δραματικές σχολές, καθώς και παραστάσεις και happenings στους δρόμους της Αθήνας.

Με το Φεστιβάλ συνεργάστηκε  και  το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργανώνοντας παραστάσεις  από Μαθητικούς Θιάσους καθώς και σεμινάριο-συζήτηση με τους μαθητές.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.