anoixtipoli

Στο (ανοιχτό) συνέδριο της ΚΕΔΕ, στις 3/12, εκφράστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων η ανάγκη διαρκούς και συντονισμένου αγώνα, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους δημότες, για ν’ αποτραπεί η κατεδαφιστική πολιτική των μνημονίων και της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού σε βάρος των αυτοδιοικητικών θεσμών. Η πολιτική αυτή συμπυκνώνεται στην κατάργηση της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, στις απολύσεις του απολύτως αναγκαίου προσωπικού και στην ιδιωτικοποίηση σημαντικών υπηρεσιών που παρέχει το αποκεντρωμένο κοινωνικό κράτος.

Η ριζοσπαστικοποίηση της αυτοδιοίκησης έχει ήδη αποτυπωθεί στον κοινό αγώνα ΠΟΕ-ΟΤΑ και αιρετών, που ανέκοψε τις απολύσεις, καθώς και στην τελευταία απόφαση της ΚΕΔΕ (3/12), η οποία προκήρυξε κινητοποιήσεις σε επίπεδο περιφερειών και δήμων σε όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου και προχωρεί σε προσφυγές στα δικαστήρια και παρεμβάσεις στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Η θέση, την οποία στηρίζει και η Ανοιχτή Πόλη, που αφορά στην προκήρυξη συνεδρίου στις αρχές Ιανουαρίου με στόχο - εφ’ όσον δεν έχουν ικανοποιηθεί βασικά αιτήματα - να προχωρήσουν οι δήμοι σε αναστολή της λειτουργίας τους επ’ αόριστον ή σε παραίτηση των δημοτικών συμβουλίων, συνάντησε ισχυρή ανταπόκριση στην ψηφοφορία αλλά δεν πλειοψήφησε, ενέγραψε όμως μια ισχυρή υποθήκη για τις μελλοντικές διαδικασίες.

Η Ανοιχτή Πόλη, από τη θέση της αντιπολίτευσης στο δήμο Αθηναίων, συμμετέχει με όλες τις δυνάμεις της στον αγώνα της αυτοδιοίκησης μαζί με την ΑΣΚ-ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στους δήμους και τους πολίτες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, αποδεχόμενος την εφαρμογή των αντισυνταγματικών νόμων και απέχοντας, μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, από την ψηφοφορία της ΚΕΔΕ.

Η Ανοιχτή Πόλη καλεί τους δημότες της Αθήνας να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις της αυτοδιοίκησης γιατί οι σημερινοί  μαζικοί και ενωτικοί αγώνες δίδονται στο όνομα της διάσωσης βασικών κοινωνικών αγαθών  και υπηρεσιών, που παρέχουν οι δήμοι στις λαϊκές τάξεις. 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.