Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

AnoixtiPoli_logo_PROTASI-01

Η ανάθεση των παρεμβάσεων στο λόφο του Στρέφη στην εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Prodea εφαρμόζει τη γενικότερη πολιτική της δημοτικής αρχής να αναθέτει το σχεδιασμό του δημόσιου χώρου σε ιδιώτες χορηγούς/δωρητές, εκχωρώντας σε αυτούς βασικές αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης και παρακάμπτοντας τη διαβούλευση με τους δημότες.

AnoixtiPoli_logo_PROTASI-01

Δημοσιεύματα στον τύπο προαναγγέλλουν «μπουλντόζες» και λαμαρίνες στην πλατεία Εξαρχείων μέσα στον Αύγουστο, στα πλαίσια των εργασιών για την κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό. Μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι θα ακολουθήσουν εικόνες σαν αυτές που είδαμε στη Νομική, την πλατεία Κολωνακίου και άλλα εργοτάξια: ισοπέδωση της πλατείας, εξαφάνιση των πολύτιμων δέντρων της και περίφραξη για άγνωστο διάστημα αρκετών χρόνων, ώστε να κατασκευαστεί σταθμός με την μέθοδο του ανοιχτού ορύγματος.

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Την ίδια στιγμή που η δημοτική Αρχή αδιαφορεί για μια σειρά από ζητήματα της καθημερινότητας των κατοίκων, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, εισηγήθηκε ώστε να αιτηθεί για να οριστεί η πόλη της Αθήνας ως “πρότυπος τουριστικός προορισμός ολοκληρωμένης διαχείρισης”, με βάση σχετικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ το 2021. Σύμφωνα με αυτό το νόμο, καθορίζεται το πλαίσιο συνεργασίας και συμπράξεων μεταξύ δημόσιου, τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, για να προωθείται μια σχεδιασμένη στρατηγική αξιοποίησης “τουριστικών προϊόντων” και να ενισχύεται η τουριστική εικόνα της πόλης.

logotypos site dimos_0

Κοινή ανακοίνωση αριστερών ριζοσπαστικών αντικαπιταλιστικών κινήσεων περιφερειών και δήμων

Πυρκαγιές: δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καμένα με κυβερνητική-κρατική ευθύνη. Δεν θα κάνουν στάχτη όλη τη χώρα.

Καλούμε σε κινητοποιήσεις – Αθήνα Πέμπτη 28/7, 19:00, Σύνταγμα

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους των περιοχών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις φλόγες.

logotypos site dimos_0

Το βράδυ της Παρασκευής 22/7 στιγματίστηκε από ένα όργιο ανεξέλεγκτης αστυνομικής βίας στο κέντρο της πόλης. Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν, τραυμάτισαν, εγκλώβισαν κόσμο σε κλειστό χώρο και έκαναν πάνω από 50 προσαγωγές και 3 συλλήψεις στο σωρό, τρομοκρατώντας μια ολόκληρη γειτονιά, για να σταματήσουν την πορεία κατά των βιασμών.

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα όταν την περασμένη Πέμπτη κατέρρευσε η οροφή του ιστορικού κτιρίου του Ελληνικού Ωδείου στην οδό Φειδίου. Το κτίριο ανήκει στον ΕΦΚΑ και έχει παραχωρηθεί προς χρήση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για μοναδικής αξίας τοπόσημο, το οποίο συνδέεται με σημαντικές σελίδες της πολιτιστικής ιστορίας της πόλης.

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Οι πολύμηνες συζητήσεις του Δημάρχου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο φαίνεται ότι είχαν αποτέλεσμα. Η αναίτια καταστολή κινητοποίησης φεμινιστικών οργανώσεων μετά την αντισυνταγματική απαγόρευση της πορείας τους και η μετατροπή των Εξαρχείων σε λούνα-παρκ αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας μπορεί να εξυπηρετεί μια κυβερνητική πολιτική όξυνσης, απειλεί όμως τόσο την ασφάλεια όσο και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

logotypos site dimos_0

Τοποθέτηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα με αφορμή τη σχετική συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 15/6/2022.

Στις 15/06/2022 πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στον δήμου Αθηναίων. Το σχέδιο για το κλίμα, όπως παρουσιάστηκε, είναι πολιτικά απαράδεκτο και βέβαια δεν έχει καμία σχέση με όσα κατά καιρούς δημοτική αρχή, κυβέρνηση και κεφάλαιο που «δραστηριοποιείται για τη σωτηρία του πλανήτη», κομπάζει ότι μοχθεί, και κάνει «ότι μπορείτε». Το κείμενο που παρουσιάστηκε δεν αποτελεί κάποιο οραματικό σχέδιο, έστω σε βάθος χρόνου, δεν έχει σε τίποτα να κάνει με κάποια μέτρα που θα βοηθούσαν την πόλη να βγει από την κατάσταση που βρίσκεται με τα περιβαλλοντικά και τα κλιματικά της αδιέξοδα.

logotypos site dimos_0

Όλες/οι στη συγκέντρωση στις 21/7, 19:00 στην πλ. Συντάγματος

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης συμπληρώνει την 60η μέρα απεργίας πείνας και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Νοσηλεύεται, με τη λειτουργία ζωτικών του οργάνων να έχει επηρεαστεί σημαντικά. Και αυτό συμβαίνει γιατί διεκδικεί την απολύτως νόμιμη υφ’ όρων απόλυσή του, καθώς έχει ήδη εκτίσει το απαιτούμενο εκ του νόμου μέρους της ποινής του. Το αίτημα του θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας στις 27 Ιουλίου, το οποίο θα κληθεί να λάβει υπόψη του την απόλαυση των δικαιωμάτων των κατηγορούμενων χωρίς διακρίσεις.

AnoixtiPoli_logo_PROTASI-01

Η Ανοιχτή Πόλη έκανε τις παρακάτω παρεμβάσεις, εκτός ημερήσιας διάταξης, στη σημερινή 18η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων:

  • ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

    Τον Ιούνιο, ο πληθωρισμός στη χώρα σκαρφάλωσε στο 12,1%. Ο ενεργειακός πληθωρισμός σκαρφάλωσε από τον Μάιο του 2021 έως τον Μάιο του 2022, στο 61%, με αυτονόητες συνέπειες. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα είναι πρώτη στις αυξήσεις ρεύματος για τις επιχειρήσεις και τρίτη στις αυξήσεις για τα νοικοκυριά!

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.