logotypos site dimos_0

Όλες/οι στη συγκέντρωση στις 21/7, 19:00 στην πλ. Συντάγματος

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης συμπληρώνει την 60η μέρα απεργίας πείνας και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Νοσηλεύεται, με τη λειτουργία ζωτικών του οργάνων να έχει επηρεαστεί σημαντικά. Και αυτό συμβαίνει γιατί διεκδικεί την απολύτως νόμιμη υφ’ όρων απόλυσή του, καθώς έχει ήδη εκτίσει το απαιτούμενο εκ του νόμου μέρους της ποινής του. Το αίτημα του θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας στις 27 Ιουλίου, το οποίο θα κληθεί να λάβει υπόψη του την απόλαυση των δικαιωμάτων των κατηγορούμενων χωρίς διακρίσεις.

Ο ίδιος στη δημόσια επιστολή του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στο έσχατο μέσο πάλης της απεργίας πείνας, που έγκεινται στη χρόνια και συστηματική εκδικητικότητα του αστικού κράτους, των κυβερνήσεων του και συνολικά του συστήματος απέναντι στους κοινωνικούς αγωνιστές και στον ίδιο.

Η στάση της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης είναι προκλητική και ταξικά μεροληπτική, ειδικά στη σημερινή περίοδο, που η κυβέρνηση και το κεφάλαιο πλήττουν τον λαό και τη νεολαία με πρωτοφανή ένταση, με βίαιη φτωχοποίηση και την επίθεση σε όλα τα πεδία ζωής, σε όλα τα δικαιώματα. Τι να πρωτοαναφέρουμε; Ότι αναγνωρίζει ελαφρυντικά και κρίνει ως «μη πιθανούς να τελέσουν αξιόποινες πράξεις» μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α., παιδοβιαστές, δολοφόνους ανηλίκων (Λιγνάδης, Κορκονέας), καταδικασμένους δολοφόνους ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, όπως στην περίπτωση του/της Ζακ/Zackie; Ότι αθωώνει βιαστές γόνους μεγάλων οικογενειών, όπως στην περίπτωση της Γεωργίας Μπίκα; Ενώ την ίδια στιγμή τιμωρεί κρατουμένους/ες και κοινωνικούς αγωνιστ(ρι)ες, έως και τετελεσμένα αθώους, όπως ο Θεοφίλου και η Ηριάννα; Ενώ παράλληλα διώκει αδυσώπητα φοιτητ(ρι)ες, συνδικαλιστ(ρι)ες και αγωνιστ(ρι)ες που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση, την λαϊκή κατοικία, τους δημόσιους χώρους.

Τα παραδείγματα της «κανονικότητας» της πολιτικής «Νόμος-Τάξη-Κέρδος» που εφαρμόζει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο για να αντιμετωπίσει τις κρίσεις του είναι πολλά και νόμος δεν εφαρμόζεται σε όλους/ες το ίδιο. Χτυπά πιο σκληρά τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, τους/ις εργαζομένους/ες και τη νεολαία που αντιδρούν. Στόχος είναι η απόλυτη υποταγή στους νόμους της κερδοφορίας σε όλα τα πεδία ζωής και δραστηριότητας, από τον χώρο εργασίας, την εκπαίδευση και το σύστημα υγείας, μέχρι το περιβάλλον με τα καμένα δάση και την υφαρπαγή των ελεύθερων δημόσιων χώρων σε πόλεις, χωριά και ύπαιθρο.

Αυτή η ταξική μεροληπτικότητα σκοτώνει κάθε μέρα χιλιάδες πολίτες. Από τις εκατόμβες νεκρών, λόγω COVID-19, σε ένα σύστημα υγείας που απολύει εργαζομένους την πιο κρίσιμη στιγμή, μέχρι τον 80χρονο αυτόχειρα που δεν αντέχει να βλέπει το σπίτι του να καίγεται τρίτη φορά από την κυβερνητική αμέλεια. Η περιφρόνηση των δικαιωμάτων του λαού και η περιφρόνηση του «περί δικαίου αισθήματος», έχει γίνει πλέον καθημερινό βίωμα.

Γνωρίζουμε ότι η κρατική τρομοκρατία, ο κυβερνητικός αυταρχισμός, η επιβολή των τοπικών αρχόντων και η προπαγάνδα των ΜΜΕ αποτελούν εργαλεία για να επιβληθούν οι αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές και να κατασταλούν οι αντιδράσεις προληπτικά. Το βλέπουμε καθημερινά και από τη ρατσιστική πολιτική της δημοτικής αρχής, που πετά στον δρόμο μετανάστ(ρι)ες και προσφυγ(ισς)ες από τον Ελαιώνα, απολύει μετανάστριες καθαρίστριες και τσιμεντώνει κάθε σχισμή ελεύθερου και δημόσιου χώρου και διαλύει ολόκληρες γειτονιές στο όνομα της τουριστικοποίησης και του κέρδους.

Οι κυβερνώντες όμως θα πρέπει να θυμούνται, ότι οι αγώνες για το δίκιο του λαού και της νεολαίας δεν μπορούν να καταστέλλονται για πολύ. Το αποδεικνύει διαρκώς η ιστορία, σύγχρονη και παλιότερη. Η λαϊκή οργή θα τους σαρώσει στο πέρασμά της.

Όλοι/ες στον αγώνα για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα μας

Να αποφυλακιστεί άμεσα, όπως το δικαιούται, ο Γιάννης Μιχαηλίδης

Συγκέντρωση στις 21/7, 19:00, στην πλ. Συντάγματος

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

Δημοτικός σύμβουλος: Κεφαλληνός Παναγιώτης, τηλ. 6934511133

Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρέππα Ντίνα, Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα,

Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης, Μένου Κική

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.