Σημεία συνέντευξης του Νικήτα Κακλαμάνη, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97,8» (Κάτια Μακρή).
Για τις δηλώσεις του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ότι η υποψηφιότητά του κόβει ποσοστά από τη ΝΔ και γι’ αυτό προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Γιώργος Καμίνης...
«Η υποψηφιότητα μου, με τον τρόπο που έγινε, είναι πρωτοφανής από τη μεταπολίτευση και μετά, χωρίς καμία απολύτως στήριξη. Ουσιαστικά σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολίτευσης στην κομματικοποίηση της αυτοδιοίκησης, έχει ταράξει τα νερά. Όλο το σύστημα είναι απέναντι μου. Υπενθυμίζω, ότι ενώ γίνονται αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές σε όλη τη χώρα, το τελευταίο εικοσαήμερο έχουν πραγματοποιηθεί έξι δημοσκοπήσεις μόνο για τον δήμο της Αθήνας, αν και το πιο ενδιαφέρον πολιτικά, βρίσκεται στις περιφέρειες. Ο δήμαρχος της Αθήνας όμως θα βγει με εκλογές, από τις κάλπες στις 18 και 25 Μαΐου. Και το δικό μου όνομα μου θα βγει από τις κάλπες. Το τι ποσοστό θα πάρω, δεν σπεύδω να το προδικάσω όπως ο κ. Σπηλιωτόπουλος, που λέει ότι θα είναι στον β’ γύρο, γιατί σέβομαι τους συμπολίτες μου».
Για το αν φοβάται μήπως κατηγορηθεί ως «δολιοφθορέας» της παράταξης
«Γιατί να φοβάμαι εγώ και όχι αυτοί που επέλεξαν τη δεύτερη υποψηφιότητα; Και επειδή ο κ. Σπηλιωτόπουλος, με τον οποίο θα αντιπαρατεθώ όταν είναι έτοιμος να μιλήσει για τα προβλήματα της Αθήνας, μίλησε για παράταξη του υπενθυμίζω ότι: Εγώ είμαι στη παράταξη μου από το 1964, παιδί 15 ετών. Έκλεισα 50 χρόνια. Για παράταξη, τουλάχιστον όπως εγώ την εννοώ και έχει ως βάση την ιδρυτική διακήρυξη του 1974, που φέρει την υπογραφή Κωνσταντίνος Καραμανλής… Αν τώρα μιλάνε για άλλου είδους παράταξη, δεν με απασχολεί και δεν με ενδιαφέρει…»
Για την πτώση των ποσοστών του, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις
«Η δικιά μου δημοσκόπηση είναι, ότι στο Caravel, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας ήταν 3.500-4.000 κόσμος. Αυτή ήταν η λαϊκή δημοσκόπηση, που είδα εγώ μπροστά μου. Δεν κατηγορώ καμία δημοσκόπηση, τις κοιτάω, τις λαμβάνω υπ’ όψιν αλλά προχωράω με βάση ότι βλέπω μπροστά μου. Ακόμη, η δική μου υποψηφιότητα χαλάει κι’ άλλου είδους σχέδια ενδεχομένως κάποιων. Ορισμένων, δηλαδή, που προκειμένου να στηριχθεί ο κ. Βενιζέλος, θέλουν να βγει ο κ. Καμίνης»
Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του από την κούρσα για τη δημαρχία
«Ούτε μία στο εκατομμύριο μετά από την εντολή, που πήρα στο Caravel. Η Νέα Δημοκρατία έχει 126 βουλευτές και υπουργούς. Πάνω από δέκα δεν με έχουν προτρέψει αποχωρήσει. Ρωτάτε από τη πλευρά σας, τους υπουργούς ποιον θα στηρίξουν ανάμεσα στον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ και στον αντάρτη. Οι άνθρωποι έρχονται σε δύσκολη θέση. Εγώ ξέρω τι γίνεται πίσω από τις κουίντες και ποιοι με βοηθούν…»
Αν υπάρχουν θέματα, που τίθενται στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και πιθανόν να προκαλέσουν θρίλερ για να ψηφιστούν
«Ούτε οι βουλευτές έχουμε ενημέρωση τι ακριβώς συμβαίνει. Και κυρίως ποια είναι τα θέματα αιχμής. Προσωπικά, θέμα αιχμής όχι μόνο για μένα αλλά και για πολλούς άλλους βουλευτές του κυβερνητικού μπλοκ είναι θέμα των εργασιακών και των απολύσεων. Και τις τριετίες. Άλλο αναστέλλω ως 2017 κι’ άλλο καταργώ τελείως τις τριετίες. Δεύτερο σημείο αιχμής είναι η έκθεση του ΟΑΣΑ. Για παράδειγμα, προσωπικά δεν συμφωνώ με το αιτούμενο για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Νομίζω ότι τυπικά όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται, για να πούμε ότι τελείωσε το δεύτερο μνημόνιο και τέλος Μαρτίου έφυγε η Τρόικα. Επί της ουσίας όμως, δεν θα έχει φύγει η Τρόικα και δεν θα έχει τελειώσει το δεύτερο μνημόνιο. Για παράδειγμα θα έχουμε την ελευθερία να βγούμε στις αγορές; Αν ναι, γιατί, λοιπόν, να δανειστούμε όπως μέχρι σήμερα και να έχουμε τις δεσμεύσεις, που προκύπτουν απ’ αυτό τον δανεισμό αντί να δανειστούμε από τη ελεύθερη αγορά αν και εφόσον οι όροι του δανεισμού είναι πιο συμφέροντες; Για να το δούμε αυτό όμως πρέπει να έχει κάποιος την ελευθερία διαπραγμάτευσης…»
Για τη «στημένη» έξοδο στις αγορές, που έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας
«Δεν ξέρω τι εννοεί ο ποιητής… Αν όμως υπάρχει έστω και «στημένη» συμφωνία και επιτύχουμε ένα επιτόκιο εξαιρετικά συμφέρον να μη το πάρουμε; Αυτό λέει ο κ. Τσίπρας;»
Για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος
«Και γι’ αυτό είχα κατηγορηθεί ως δολιοφθορέας, όταν έλεγα ότι δεν χρειάζεται να μιλάμε για υψηλά νούμερα. Τώρα ακούω περίεργα πράγματα. 'Οτι δηλαδή, πρέπει να καλύψουμε πρώτα το δημοσιονομικό κενό και από εκεί που θα μοιράζαμε 1 δις ευρώ, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, τώρα θα μοιράσουμε 300-400 εκ. Αυτά είναι λάθη. Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί, ότι θα μοιραστούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως τους ένστολους και τους συνταξιούχους , αυτά δεν είναι μόνο 300-400 εκ. Μακάρι, να πέσω έξω…»