Συνέντευξη Τύπου για τη δίκη της Εργατικής Αλληλεγγύης δόθηκε την Δευτέρα 28 Απρίλη στην ΕΣΗΕΑ. Ομιλητές ήταν η Κατερίνα Θωίδου, ο Τάκης Ζώτος, δικηγόρος και ο Νίκος Φωτόπουλος, μάρτυρας υπεράσπισης εκ μέρους της ΓΣΕΕ. Παρέμβαση έκανε και ο Πάνος Γκαργκάνας, ενώ συντονιστής ήταν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος Δήμαρχος με την «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας».
Tην Τετάρτη 30 Απρίλη στο Ε΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στα Δικαστήρια Ευελπίδων δικάζεται η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη μετά από μήνυση του έμμισθου συνεργάτη της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Ανδριόπουλου. Συγκέντρωση συμπαράστασης θα ξεκινήσει στις 9πμ έξω από το χώρο των Δικαστηρίων.
Η μήνυση κατά της Κατερίνας Θωίδου, δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης και υποψήφιας Δημάρχου Νίκαιας με την «Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης», του Πάνου Γκαργκάνα, διευθυντή της εφημερίδας και υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Τάσου Αναστασιάδη, εκδότη της Εργατικής Αλληλεγγύης και επίσης υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι άλλο ένα επεισόδιο στη σειρά των μηνύσεων κατά αγωνιστών της αριστεράς, συνδικαλιστών και αριστερών εντύπων.
Ο Τάκης Ζώτος αρχικά εξήγησε ότι η μήνυση προέρχεται από «έναν τυπικό εκπρόσωπο ενός νέου μοντέλου που εφαρμόζει η άκρα δεξιά. Είναι ένας ακροδεξιός νομικός ακτιβισμός. Είναι ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι το δημοσίευμα της Κατερίνας Θωίδου τον έχει συκοφαντήσει επειδή το άρθρο έλεγε ότι καθ’ υπόδειξη όλης της μεγάλης ομάδας των ακροδεξιών έχει υποβάλει την προσφυγή στο ΣτΕ και εκδόθηκε η συγκεκριμένη απόφαση».
Στη συνέχεια θύμισε ότι παρόμοιο δημοσίευμα υπήρχε και στην εφημερίδα Καθημερινή πριν από το άρθρο της Εργατικής Αλληλεγγύης όπου αναφερόταν ότι ο Ανδριόπουλος είναι συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.
Είπε χαρακτηριστικά ότι ενώ στην Καθημερινή ζήτησε απλά επανόρθωση, μήνυσε «άμεσα την Εργατική Αλληλεγγύη μέσα στο πλαίσιο ενός ακροδεξιού, φασιστικού νομικού εξτρεμισμού». Συνέχισε λέγοντας για τον Ανδριόπουλο ότι «οι δημόσιες πράξεις του προδίδουν την αλήθεια του δημοσιεύματος, αλλά και οι ομολογίες των δικών του συνεργατών και ομοϊδεατών».
Ο Ανδριόπουλος είχε μηνύσει την ΟΛΜΕ, τον Πέτρο Κωνσταντίνου, το ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους επειδή οργάνωναν αντιρατσιστικά συλλαλητήρια απέναντι στα ρατσιστικά πογκρόμ που οργάνωνε ο ίδιος μαζί με την Σκορδέλη, τον Παναγιώταρο και άλλους ως «Επιτροπή Κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα». Επίσης, είχε μηνύσει τους 170 βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο Ραγκούση για «εσχάτη προδοσία», ενώ την ίδια περίοδο κατέθεσε και την προσφυγή.
Σε σχέση με τα λεγόμενα του Ανδριόπουλου ότι κινήθηκε από μόνος του ο Τ. Ζώτος ανέφερε: «Τότε, ο λαλίστατος κύριος Γεωργιάδης ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, δεν ήταν ακόμα στη Νέα Δημοκρατία. Στο προσωπικό του ιστολόγιο, τον εγκαλούσαν διάφοροι για το τι έκανε για το μεταναστευτικό. Ήδη, από τον Νοέμβριο του 2009 δηλαδή πριν ψηφιστεί ο νόμος είχε εξαγγείλει ότι σε περίπτωση που ψηφιστεί αυτός ο νόμος, εμείς θα οργανώσουμε δημοψήφισμα και δεύτερον θα προσφύγουμε στο ΣτΕ. Το ίδιο επαναλαμβάνει και το Μάρτη του 2010 όταν ψηφίζεται ο νόμος. Η ακριβής διατύπωση είναι «όλο και κάποιος θα βρεθεί να προσφύγει στο ΣτΕ». Το πιο σημαντικό όμως είναι όταν ο Γεωργιάδης εγκαλείται από τους οπαδούς του ΛΑΟΣ «γιατί αφήσατε μόνο του αυτό το παιδί, είναι εκλεκτός νέος, γιατί δεν τον παίρνεται στο κόμμα». Η απάντηση του Άδωνη Γεωργιάδη τότε ήταν ότι «εμείς από την πρώτη στιγμή ήμασταν δίπλα του, ο Θάνος (ο Πλεύρης) ήταν δίπλα στον Ανδριόπουλο και κρίναμε τότε ότι δεν ήτανε σκόπιμο να εμφανιστεί το ίδιο το κόμμα του ΛΑΟΣ να κάνει την προσφυγή, αλλά να την κάνει ένας ιδιώτης για να μην επηρεαστεί το δικαστήριο» Η ομολογία αυτή ακυρώνει κάθε προσπάθεια του μηνυτή να εμφανιστεί ότι το έκανε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς να επηρεαστεί από καμιά πολιτική κίνηση».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Κατερίνα Θωίδου που τόνισε ότι «μια εφημερίδα που βρίσκεται στο πλευρό των μεταναστών, μια εφημερίδα που υπερασπίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων ντόπιων και μεταναστών και προβάλλει την δύναμη του εργατικού και του αντιφασιστικού κινήματος δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει ένα τέτοιο άρθρο στην ύλη της». Τόνισε ότι μιας και είμαστε μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές το θέμα της κατάργησης των ψήφων των μεταναστών είναι πολύ επίκαιρο. «Στο σύνολο των 9 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, οι μετανάστες που ψηφίζουν είναι μόλις τέσσερις χιλιάδες» είπε ενδεικτικά και πρόσθεσε ότι «είναι μια επίθεση απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα». Έκλεισε λέγοντας ότι αυτός ο νόμος όχι μόνο δεν έπρεπε να είχε καταργηθεί, αλλά χρειαζόταν να διευρυνθεί γιατί έδινε κουτσουρεμένα δικαιώματα ιθαγένειας και ψήφου στους μετανάστες».
Ο Νίκος Φωτόπουλος κατήγγειλε την κατάργηση του νόμου Ραγκούση και εξήγησε ότι «δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη του σε κανένα που έχει διαφορετική εθνικότητα». Πρόσθεσε ότι «δεν ανέχεται την κατάργηση των δικαιωμάτων για κανένα πολίτη, την κατάργηση των δικαιωμάτων κανένα μαχόμενου συνδικαλιστή ή δημοσιογράφου» και εξήγησε ότι θεωρεί χρέος του ενώσει τη φωνή του με όσους έχουν υπογράψει το κείμενο συμπαράστασης και να πει στους συντρόφους που διώκονται ότι «είμαστε εδώ, δίπλα σας, δεν είστε μόνοι σας».
Ο Πάνος Γκαργκάνας στη δική του παρέμβαση τόνισε ότι χρειάζεται να διερευνηθεί και η ανάμειξη του μηνυτή της Εργατικής Αλληλεγγύης όσον αφορά τη συνολική δράση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, άσχετα αν ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος του οποίου επιστημονικός συνεργάτης ήταν ο Ανδριόπουλος αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή για να γλιτώσει την προφυλάκιση του.