Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Δεκέμβρη 2018, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω θέματα.
« Υπάρχει η καταγγελία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» γιατί είχαμε έναν ακόμα νεκρό στη διάβαση καρμανιόλα στην οδό Δαμβέργη.
Έχουμε τρείς νεκρούς: 2 Φλεβάρη 2017, 31 Μαΐου 2017 & 26 Νοέμβρη 2018. Μετά από κάθε θανατηφόρο ατύχημα, φέρνουμε για συζήτηση το θέμα. Απαιτούμε συγκεκριμένα μέτρα και κανένα μέτρο δε λαμβάνετε. Θεωρούμε ότι η υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών είναι μια μεγάλη κατάκτηση του κινήματος, των κατοίκων της περιοχής και του συγκεκριμένου Συλλόγου. Υπάρχει όμως ανάγκη να παρέμβει άμεσα ο Δήμος για να παρθούν μέτρα. Δε γίνεται να χάνουμε νεκρούς κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη διάβαση.
Δεύτερον, υπάρχει το ψήφισμα του Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων για το θέμα του Γηροκομείου της Αθήνας. Επειδή συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη με την παλιά διοίκηση. Το Γενάρη, δημοτικοί σύμβουλοι είμαστε ξανά σε δίκη από το συγκεκριμένο Αρχιμανδρίτη. Υπάρχει ανάγκη να επανέλθει ο Δήμος Αθηναίων. Οι εκλογές έρχονται. Η συρρίκνωση συνεχίζεται.
Είχαμε θέσει ξανά το θέμα των καθαριστριών των σχολείων που παραμένουν απλήρωτες. Ο Δήμος συνεχίζει να χρωστάει 3-4 μήνες και η υπόσχεση είναι ότι μέχρι τις 15/12 θα πληρωθούν. Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, ο υπουργός εσωτερικών απευθύνθηκε στους Δήμους και δήλωσε ότι οι Δήμοι πρέπει να πληρώνουν τις καθαρίστριες. Έχει ευθύνη η δημοτική Αρχή γιατί δεν έχει κινηθεί με καμία διαδικασία πίεσης από όσες προβλέπονται και δεύτερον γιατί δεν πληρώνετε τις καθαρίστριες με τα αποθεματικά που έχει η Σχολική Επιτροπή. Πέρυσι, η δημοτική Αρχή επέστρεψε 760.000 ευρώ από τις σχολικές επιτροπές στο κράτος, λες και δεν είχε πως να τα αξιοποιήσει για τα σχολεία.
Το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών και η κατάσταση με τις πιάτσες στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζεται. Η εκκένωση του Πεδίου του Άρεως δεν έλυσε το πρόβλημα. Παραμένει και οξύνεται. Έχετε εδώ και ένα μήνα υπογραφές από φοιτητές και εργαζομένους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που ζητούν από το Δήμο να πάρει μέτρα. Στο μέτρο της ευθύνης που αναλογεί στο Δήμο, μπορούν να ληφθούν μέτρα. Δεν έχει έρθει ακόμα για συζήτηση. Θα πρέπει να μπει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση.
Για τα προβλήματα του 39ου Δημοτικού Σχολείου, το θέμα είχε συζητηθείς το Δημοτικό Συμβούλιο ξανά το 2015, υπάρχει από τότε δέσμευση του Δήμου, αναγνωρίζει το πρόβλημα και θα παρέμβει. Φτάνουμε στο 2019 και η απάντηση που έχουμε από τη δημοτική Αρχή είναι ότι “μια αίθουσα μόνο έχει πρόβλημα και την έχουμε κλείσει!” Δεν απαντάτε. Το θέμα έχει παραγίνει και επειδή δίνονται χρήματα για τη συντήρηση των σχολείων θέλουμε να ξέρουμε που πάνε αυτά τα λεφτά. »