ANTARSIA

“Φοβάμαι ότι μπορεί να αυτοκτονήσει κάποιος” δηλώνει κρατούμενος

Για τρίτη μέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου, εννέα Πακιστανοί μετανάστες έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας. Διαμαρτύρονται διότι στην συγκεκριμένη ομάδα εθνικότητας από το Πακιστάν οι αστυνομικοί αρνούνται να τους δώσουν τα κινητά τους ώστε να μπορέσουν να επικοινωνούν με τους συγγενείς. Σε ένα μετανάστη μάλιστα έχει στερηθεί το κινητό έξι μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ότι αναγκάζονται να πληρώνουν μεγάλα ποσά για τηλεκάρτες.

 

Οι μετανάστες κρατούντια γιατί δεν έχουν χαρτιά.

Το αίτημα τους να έχουν ίση μεταχείριση στη πρόσβαση στα κινητά τους με τους υπόλοιπους κρατούμενους είναι απολύτως λογικό.

Ενημερωθήκαμε ως ΚΕΕΡΦΑ από άτομο που δεν έκρυψε την ανησυχία του για εξέλιξη αυτού του περιστατικού εξ αιτίας της απόγνωσης των μεταναστών. “Φοβάμαι ότι μπορεί να αυτοκτονήσει κάποιος” είπε συγκεκριμένα άτομο που μας ενημέρωσε για την κατάσταση μέσα στο ΑΤ Μενιδίου.

Φαίνεται ότι το δόγμα “να τους κάνουμε τον βίο αβίωτο” φτάνει και σε ρατσιστικές χυδαιότητες αποκλεισμού της χρήσης των κινητών στην βάση της καταγωγής από το Πακιστάν.

Η ΕΛΑΣ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τ.Θεοδωρικάκου φέρει ακέραια την ευθύνη γι αυτές τις αθλιότητες

Είναι πρόκληση να παριστάνει η κυβέρνηση και ο Μηταράκης ότι με τις συμφωνίες με το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές ανοίγουν δρόμοι νομιμοποίησης των μεταναστών ενώ στη πράξη χιλιάδες απομονώνονται σε φυλακές και αστυνομικά τμήματα κολαστήρια.

Να μπει τέλος στο ρατσιστικό κυνηγητό των μεταναστών και τις φυλακίσεις στις Αμυγδαλέζες και τα αστυνομικά τμήματα, με την άμεση νομιμοποίηση όλων.

Ζητάμε να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημα των απεργών πείνας.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.