ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ο Δήμος ανακοίνωσε τη Δράση Στήριξης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού και οι οποίες πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας του Covid-19, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Η Δράση γινόταν μέσω της ΟΧΕ του Δήμου Αθηναίων και, όπως είχαμε τότε επισημάνει, άφηνε εκτός πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Αθηναίων. Η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής στη δράση έληξε στις 29/3/2021, ενώ η απόφαση ένταξης δημοσιεύτηκε στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν εκταμιευτεί τα χρήματα στους δικαιούχους. 

Ο πολιτισμός τα τελευταία χρόνια υφίσταται τις συνέπειες της πανδημίας με ένταση μεγαλύτερη ίσως από κάθε άλλον τομέα και βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κρίσης. Πρόσφατη έρευνα της UNESCOαναφέρεται σε απώλεια 10 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας διεθνώς μέσα στο 2020, ενώ στην Ελλάδα και με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ υπάρχει πτώση στον κύκλο εργασιών της τάξης του 88,2% στους τομείς των τεχνών, της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης. Ακόμη και σήμερα οι επιχειρήσεις του πολιτισμού που καταφέρνουν να παραμένουν σε λειτουργία έχουν να αντιμετωπίσουν το μειωμένο κοινό, τις συχνές ακυρώσεις παραστάσεων λόγω κρουσμάτων, τη μέχρι πρότινος απαγόρευση της μουσικής, τα αυξημένα έξοδα έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα υγειονομικά μέτρα και να εγγυηθούν την ασφάλεια καλλιτεχνών και κοινού.  

Σε αυτό το τοπίο είναι αδιανόητο να μην αποτελεί η ενίσχυση του πολιτισμού προτεραιότητα τόσο για τον Δήμο, όσο και για τους υπόλοιπους φορείς (Περιφέρεια Αττικής και Υπουργείο) που εμπλέκονται στη διαδικασία. Ως Ανοιχτή Πόλη θέσαμε σχετικό ερώτημα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και ζητάμε από τη δημοτική αρχή να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις στους καλλιτέχνες και τις επιχειρήσεις του πολιτισμού που περιμένουν εναγωνίως και με όρους επιβίωσης τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.