ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, σε μια fast track διαδικασία, απένειμε το «Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών», στον πρόεδρο του Ισραήλ Isaac Herzog. Πρόκειται για τον ηγέτη του κράτους-τρομοκράτη, του κράτους απαρτχάιντ που συνεχίζει να καταπατά παράφορα τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, να γεμίζει τις φυλακές με 15χρονα παιδιά, και να προχωρά καθημερινά σε δολοφονικές επιθέσεις και αποκλεισμούς στις φτωχογειτονιές της Παλαιστίνης.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, δέσμια της πολιτικής της κυβέρνησης και των νατοϊκών «συμμάχων», μέσα από τέτοιου είδους απονομές ξεπλένει όποιον σφαγέα, δικτάτορα και ιμπεριαλιστή πατάει το πόδι του στην Αθήνα. Ακόμα θυμόμαστε την πρόσκληση για συμμετοχή σε συνέδριο του επίδοξου (και ευτυχώς εντελώς αποτυχημένου) δικτάτορα της Βενεζουέλας, Juan Guaidó.

Αυτή η απονομή ήταν μάλιστα τόσο προκλητική, που η δημοτική αρχή την έκανε με διαδικασίες κρυφές ακόμα και από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου: αποφασίστηκε να γίνει με ειδοποιήσεις των δημοτικών συμβούλων μέσω τηλεφώνου στις 15:00, για να συμμετάσχουν σε μια δια περιφοράς συνεδρίαση μια ώρα μετά, στις 16:00 της ίδιας ημέρας.

Όλο αυτόν καιρό, το δημοτικό συμβούλιο έχει αφυδατωθεί από αρμοδιότητες εντυπωσιακά, και απαξιώνεται διαρκώς με την απαγόρευση συζήτησης των βασικών προβλημάτων των κατοίκων και των λαϊκών γειτονιών. Πλέον η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει ακόμα και τις/ους υπόλοιπες/ους δημοτικούς συμβούλους ως πιόνια στις προειλημμένες αποφάσεις της.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταψηφίσαμε την πρόταση της δημαρχίας και καταγγέλλουμε αυτή την παρωδία διαδικασίας. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τους φιλονατοϊκούς, φιλο-ΗΠΑ και ΕΕ προσανατολισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ, που βλέπει στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, στη δικτατορία της Αιγύπτου και στη φιλο-ναζί κυβέρνηση της Ουκρανίας τους καλύτερους συμμάχους. Αυτές οι λυκοσυμμαχίες της ελληνικής άρχουσας τάξης δημιουργούν συνθήκες εμπλοκής σε πολεμικά σχέδια και είναι ενάντια στα συμφέροντα, στα δικαιώματα και στις ζωές των λαών της περιοχής αλλά και της εργατικής τάξης της χώρας μας που πληρώνει διαρκώς βαρύ τίμημα για νέους πανάκριβους και άχρηστους εξοπλισμούς.

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

 

Δημοτικός σύμβουλος: Κεφαλληνός Παναγιώτης, τηλ. 6934816016

 

Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρέππα Ντίνα, Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα,

Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης, Μένου Κική

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.