logotypos site dimos_0

Όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας στο πρόσωπο του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, οι όμορφες μακέτες χορηγών όμορφα ξεφλουδίζονται. Όπως ξεφλουδίζονται μέρα με τη μέρα οι τοίχοι στο πολυδιαφημισμένο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του δήμου στην πλατεία Βάθης, αποκαλύπτοντας την απόλυτα συνειδητή κατάρρευση των κοινωνικών δομών πρόνοιας στον δήμο, όπως επισήμανε αντιπροσωπεία της ΑΑΑθήνας, αποτελούμενη από τον δημοτικό σύμβουλο Κεφαλληνό Παναγιώτη και τον ψυχίατρο Μεγαλοοικονόμου Θεόδωρο, που επισκέφτηκε το Πολυδύναμο.

Πριν δυο χρόνια, στις μακέτες και στις φωτογραφίες της επικοινωνιακής επιχείρησης Μπακογιάννη να προωθηθεί το έργο των χορηγών που επίπλωσαν το Κέντρο, τα πατώματα και οι τοίχοι έλαμπαν. Το κτίριο το οποίο ανακαινίστηκε από την εταιρεία STAT A.T.E., με δαπάνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης αξίας 1.357.887€. και παραδόθηκε στον δήμο. Ο τελευταίος, όπως αποκαλύπτεται σήμερα, αρκέστηκε στις ηχηρές δηλώσεις μπροστά στις κάμερες και τις λαμπερές μακέτες για το «εμβληματικό έργο», το οποίο θα σιτίζει με τρία γεύματα την ημέρα και θα φροντίζει με γιατρούς, ψυχολόγους τους περίπου 400 φιλοξενούμενους αστέγους.

Σήμερα, όπως αποκαλύπτεται σε φωτογραφίες, κοιτώνες του Πολυδύναμου Κέντρου, αλλά και ορισμένοι διάδρομοι είναι γεμάτοι υγρασία, χωρίς συντήρηση, η καθαριότητα είναι ελλιπής, οι υπηρεσίες του δήμου αδύναμες.

Σε ένα κέντρο που στα τρία κτίρια  του σήμερα  φιλοξενεί πάνω από 230 ανθρώπους από 20 έως 90 ετών, (125 στο Υπνωτήριο και 114 στον Ξενώνα -τη στιγμή που εκατοντάδες άστεγοι ξεπαγιάζουν στους δρόμους της πόλης αβοήθητοι), υπηρετούν συνολικά 49 εργαζόμενοι, εκ των οποίων μία (1) μόνιμη υπάλληλος, δύο (2) με σύμβαση ΟΑΕΔ, έντεκα (11) με σύμβαση έργου και τριανταπέντε (35) με σύμβαση COVID-19. Συνολικά είκοσι (20) εργαζόμενες/οι αποτελούν το επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, νοσηλεύτριες/ές).

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις COVID-19 απολύονται το αργότερο μέχρι τέλος Μάη, το ερώτημα είναι με ποιο προσωπικό θα λειτουργεί το κέντρο. Πόσο εύκολο είναι για τους φιλοξενούμενους (άτομα με πολύπλοκες ανάγκες, σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας κ.λπ. ) να δέχονται βοήθεια από προσωπικό που εναλλάσσεται ανά 6μηνο ή 8μηνο, με ευέλικτες σχέσεις εργασίας, προσωπικό σε συνεχή εργασιακή ανασφάλεια;

Πως προγραμματίζει η δημοτική αρχή να λύσει αυτό το ζήτημα;

Τελικά, αποδεικνύεται ότι η διαφημισμένη δομή αστέγων είναι «επί ξύλου κρεμάμενη». Κάτι που αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της χρεοκοπημένης κοινωνικής πολιτικής με ευθύνη της δημοτικής παράταξης Μπακογιάννη. Μια δημοτική αρχή που αρνείται να στηρίξει οικονομικά και πολιτικά την κοινωνική παρέμβαση προς όφελος όλων των πολιτών, φτωχών, αστέγων, ευάλωτων ομάδων, αλλά τρέχει να ικανοποιήσει με αδρές αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ μεγάλα συμφέροντα επιχειρηματιών.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη και απαιτεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη και φροντιστική λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου, το οποίο απευθύνεται στην πλέον ευάλωτη και φτωχή ομάδα της πόλης, τους αστέγους, με τη μόνιμη και σταθερή στελέχωση με το κατάλληλο επιστημονικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, και όχι με μπαλώματα. Να φροντίσει άμεσα για όλες τις απαραίτητες επισκευές των χώρων, και να μην αντιμετωπίζει τον κόσμο που φιλοξενείται εκεί σαν  σκουπίδια. Η δημοτική αρχή οφείλει να απαιτήσει από την κυβέρνηση την παραμονή των εργαζόμενων που υπηρετούν εκεί σήμερα, καθώς και την άμεση μονιμοποίηση και ενίσχυση του προσωπικού, για να μην καταρρεύσει το Κέντρο.

 

 

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

 

Δημοτικός σύμβουλος: Κεφαλληνός Παναγιώτης, τηλ. 6934816016

 

Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρέππα Ντίνα, Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα,

Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης, Μένου Κική

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.