AAAthin-logo725

Η 1η Μάη, αποτελεί μέρα-σύμβολο για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων για κοινωνική απελευθέρωση. Είναι βαμμένη με το αίμα των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη μέρα τιμάμε τους/ις νεκρούς/ες της τάξης μας, τους νεκρούς του Σικάγο του 1886, όλους τους λαϊκούς αγώνες και τις αιματοβαμμένες εργατικές κατακτήσεις.

Τη φετινή 1η Μάη, η αστική τάξη της χώρας μας και η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκουν ολοένα και περισσότερο τον λαό στα πολεμικά παιχνίδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ενώ παράλληλα ασκούν τον εσωτερικό κοινωνικό πόλεμο που οδηγεί σε κύμα ανατιμήσεων και αφαίμαξης των εργατικών λαϊκών εισοδημάτων. Με τον νόμο Χατζηδάκη κλιμακώνουν την επίθεση στα σωματεία με το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων. Προσπαθούν να επιβάλλουν νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών, κόντρα στην οργάνωση και αντίσταση των εργαζόμενων.

136 χρόνια μετά την εξέγερση του Μάη του 1886, ο καπιταλισμός επιτίθεται σε όλα τα δικαιώματα, οξύνοντας την εκμετάλλευση. Κάτι που γίνεται μέσω της αύξησης των ωρών εργασίας καταργώντας το 8ωρο, με τη νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών, με τη διεύρυνση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και με νέες εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Φέρνει την εργασιακή ζούγκλα μέσα στην σύγχρονη σκλαβιά, με όλα τα νέα μέτρα να ευνοούν αποκλειστικά τους εργοδότες και το κεφάλαιο.

Παράλληλα, στη νέα παγκόσμια πραγματικότητα που αναδύεται, ο χάρτης της παγκόσμιας ισορροπίας ανακατατάσσεται. Τα βασικά ανταγωνιστικά στρατόπεδα ανατολής-δύσης (Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ) φαίνεται να είναι υπό διαμόρφωση, και έτσι προς το παρόν αποφεύγεται μια γενικευμένη σύρραξη. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι ο χαρακτήρας που έχουν πάρει οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί δεν εγκυμονεί, κάτω από απρόβλεπτες συνθήκες, το ξέσπασμα μιας γενικευμένης σύρραξης καταστροφικής για την ανθρωπότητα.

Μετά τις εισβολές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τους πολέμους στη Λιβύη, την Υεμένη και τη Συρία, της εισβολής στο Καζακστάν, καθώς και τη στρατιωτική συμφωνία ΗΠΑ-Αυστραλίας-Αγγλίας (AUKUS), ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο του ανταγωνισμού για τον παγκόσμιο έλεγχο.

Το ελληνικό κράτος, προσδεμένο στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, παίρνει ενεργό μέρος στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η αποστολή όπλων στο φασιστικό καθεστώς του Κιέβου αποτελεί συνέχεια της αποστολής αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot στη Σαουδική Αραβία και την αποστολή στρατιωτικών στο Μαλί της Αφρικής.

Ο πόλεμος αλλά και η «ειρήνη» τους σημαίνουν θάνατο, ξεριζωμό, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση.

Το κόστος τόσο των μνημονίων, της πανδημίας όσο και του πολέμου καλούμαστε να το πληρώσουμε εμείς. Αυτοί/ες δηλαδή που σήμερα φτωχοποιούμαστε ακόμα περισσότερο και αύριο θα πεθαίνουμε στα πεδία των μαχών για να θεμελιώσουν οι νικητές την κυριαρχία τους και να γεμίσουν οι καπιταλιστές τα θησαυροφυλάκια τους. Τα επιδόματα πείνας και η εναλλαγή των πολιτικών διαχειριστών του συστήματος δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση.

Η εξαθλίωση, η πείνα και ο πόλεμος δεν είναι μονόδρομος

Απέναντι στον πόλεμο και τη φτώχεια πρέπει να ορθώσουμε αναχώματα μέσα από αποφασιστικούς αυτοοργανωμένους αγώνες. Να μην δεχτούμε να πληρώσουμε το κόστος του οικονομικού-στρατιωτικού πολέμου, της ανάμειξης της ελληνικής αστικής τάξης. Να δράσουμε συλλογικά και να αρνηθούμε να φορτωθούμε άλλη μια κρίση.

Θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στα χιλιάδες θύματα της πολιτικής τους, τους/ις άνεργους/ες, τους/ις αστέγους/ες, τους/ις πρόσφυγ(ισσ)ες, τους/ις μετανάστ(ρι)ες, όσους/ες δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Θα πρέπει να απαντήσουμε με άρνηση πληρωμών των χρεών που μας δημιουργούν, με εσωτερική ταξική αλληλεγγύη και αποφασιστικό μέτωπο απέναντί τους.

Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας παντού σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Να παλέψουμε ενάντια στον πόλεμο και την «ειρήνη» τους, για έναν νέο κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας. Για μια ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς εκμετάλλευση.

Όλες/οι στην ανεξάρτητη ταξική πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση

Κυριακή 1η Μάη, Προπύλαια 11:00 π.μ.

 

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

Δημοτικός σύμβουλος: Κεφαλληνός Παναγιώτης, τηλ. 6934816016

Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:  Ρέππα Ντίνα, Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα, Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης, Μένου Κική

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.