ANTARSIA

Κινητοποίηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, Τετάρτη 4 Μάη, 4μμ

Σαν να μην έφταναν οι καρατομήσεις δένδρων που έχουν ξεσηκώσει το κόσμο στις γειτονιές της Αθήνας, ο Μπακογιάννης βιάζεται να ξεκάνει και τους Λόφους. Τα Εξάρχεια, με τα έργα του Μετρό και την καταστροφή της ιστορικής πλατείας, τα έργα στην Τοσίτσα και βέβαια στο Λόφο Στρέφη έχουν μετατραπεί σε περιοχή-στόχο για τα κάθε είδους αρπακτικά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Συμμετείχα στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου της Αθήνας διάρκειας 9 λεπτών(!) όπου τέθηκε το θέμα 17 για την έγκριση της δωρεάς της PRODEA Investments ως προς το σκέλος των μελετών για την ανάπλαση-καταστροφή του Λόφου Στρέφη. Οι μελέτες έχουν την έγκριση και του Δασαρχείου.

Έθεσα το ερώτημα αν μετά από αυτή την απόφαση η PRODEA μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τα έργα και αν θα έρθει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο.

Η εκπρόσωπος της διοίκησης κ.Κωνσταντίνα Μίχου απάντησε ότι νομικά δεν έχουν την υποχρέωση να το φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο εκτός αν υπάρξει άλλος λόγος. Επόμενο βήμα, είπε, θα γίνει όταν επιλεγούν οι ανάδοχοι κατασκευαστές από τον Δήμο Αθήνας ( για την PRODEA υπάρχουν) θα συναφθεί σύμβαση για την εκτέλεση του έργου.

Είναι ασαφής η απάντηση.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη δεν μπορεί να περάσει στα μουλωχτά την ιδιωτικοποίηση του Λόφου Στρέφη. Έχουν δεσμευτεί ότι θα το φέρουν και στο δημοτικό συμβούλιο και στο 1ο κοινοτικό συμβούλιο.

Πέρα των υπηρεσιακών παραγόντων από την παράταξη Μπακογιάννη δεν μίλησε κανένας άλλος. Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε.

Η ενημέρωση μου από υπηρεσία Πρασίνου είναι ότι η PRODEA μπορεί να ξεκινήσει την υλοποίηση του δικού της σκέλους όσον αφορά τα έργα που ανέλαβε και η σύμβαση αφορά μόνο το σκέλος των έργων του Δήμου. Θα χρειαστούν παραπάνω διευκρινίσεις.

Ως Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας ζητάμε να μην προχωρήσει αυτή η καταστροφική σύμβαση με την PRODEA. Οι λόφοι, τα πάρκα και ελεύθεροι χώροι δεν είναι για υιοθεσία από ιδιώτες. Να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Να απαιτήσει ο Δήμος της Αθήνας χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να δοθούν άμεσα τα χρωστούμενα των εκατομμυρίων για τις αναγκαίες προλήψεις και τις παρεμβάσεις συντήρησης του πράσινου της πόλης. Να προχωρήσει ο Δήμος της Αθήνας και η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου στην αναγκαία συντήρηση του πράσινου και του χώρου και όχι να γίνει χώρος πειραμάτων των ιδιωτών.

Σε κάθε περίπτωση οι «εγγυήσεις ασφαλείας» και η αστυνόμευση ως «ρήτρα» εκτέλεσης του έργου αποπνέουν άνεμο τσαμπουκά και επιβολής ενός έργου δώρου στα αρπακτικά του real estate. Περιλαμβάνει περιφράξεις, εννέα ελεγχόμενες πύλες εισόδου και κάμερες επιτήρησης. Περιλαμβάνει καρατομήσεις δένδρων όπως οι μεγάλοι ευκάλυπτοι στην παιδική χαρά. Περιλαμβάνει παρεμβάσεις που μετατρέπουν το Λόφο Στρέφη από ένα πάρκο-άλσος σε μια πιο «πράσινη» εκδοχή της Τεχνόπολης ώστε να παραδοθεί στα αναπτυξιακά σχέδια εξυπηρέτησης του τουριστικού κεφαλαίου.

Τζάμπα «δωρεάν» θα κάνει άλλωστε η PRODEA Investements?

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.