logotypos site dimos_0

Έχει ανάγκη από φροντίδα, εμπλουτισμό του υπάρχοντος πρασίνου και νέες φυτεύσεις

Τις τελευταίες ημέρες στον χώρο του αρχαιολογικού πάρκου, αλλά και της πλατείας Πλάτωνα και του ψηφιακού Μουσείου, κάνουν την παρουσία τους δυνάμεις ΔΕΛΤΑ που μπαίνουν με τις μηχανές τους ακόμα και μέσα στο πάρκο. Κάνουν ελέγχους, παρεμβαίνουν σε δημότες και ενοχλούν επισκέπτες και κατοίκους. Η εμφάνιση τους προκαλεί φόβο στα μικρά παιδιά και βέβαια διαταράσσει τη φυσιολογική ζωή και λειτουργία του πάρκου.

Οι τακτικές αυτές «εμφανίσεις» γίνονται με παρότρυνση της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, που έγιναν αποδεκτές αμέσως από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αφορμή στάθηκε μια επιστολή κατοίκων που κατήγγειλαν δύο κλοπές που έγιναν τον Δεκέμβρη στη γειτονιά. Αυτό αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για να αρχίσει η λήψη μέτρων που αποφασίστηκε στο συμβούλιο της 4ης δημοτικής κοινότητας, το οποίο ζήτησε πλήρη αστυνόμευση σε όλες τις πλατείες και τα παρκάκια της περιοχής, όπου κυρίως πηγαίνουν νέοι/ες να συναντηθούν, να παίξουν και να αθληθούν.

Η έντονη παρουσία των δυνάμεων καταστολής ήρθε κυρίως για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις των κατοίκων για τα καταστροφικά σχέδια της δημαρχίας Μπακογιάννη για το αρχαιολογικό πάρκο, αλλά και για να εμπεδώσει την παρουσία τους στην περιοχή. Αντιδράσεις που κορυφώθηκαν με αφορμή τη φετινή πρωτομαγιά και το ολοήμερο «πικνίκ» που οργάνωσε ο δήμαρχος. Φορείς και κάτοικοι, συλλογικότητες της γειτονιάς και της Αθήνας, με κινήσεις διαμαρτυρίας από νωρίς το πρωί -πορεία μέσα στο πάρκο, μοίρασμα υλικού, λαϊκό γλέντι- έδωσαν τον δικό τους τόνο στη φετινή πρωτομαγιά.

Σε αυτή τη διαμαρτυρία των κατοίκων, δημοτική αρχή (αρμόδιος αντιδήμαρχος) και άνθρωποι της «αγοράς», φίλα προσκείμενοι στη δημαρχία Μπακογιάννη, μαζί με φύλακες-μπράβους των καταστημάτων τους, προπηλάκισαν λεκτικά τις/τους νέες/ους που διαμαρτύρονταν για τα σχέδια Μενδώνη-Μπακογιάννη. Προπηλακισμοί που συνεχίστηκαν και το βράδυ από φασιστικές ομάδες που δρουν τελευταία στη γειτονιά, κραδαίνοντας ακόμα και όπλο φωτοβολίδας.

Η παρέμβαση-διαμαρτυρία των κατοίκων και των φορέων ενοχλεί όλους όσους προωθούν το σχέδιο εμπορευματοποίησης του αρχαιολογικού πάρκου και υπηρετούν το δόγμα νόμος-τάξη-κέρδη, ενοχλεί όλους όσους σχεδιάζουν και επιζητούν να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας λειτουργίας του πάρκου, ως χώρος ελεύθερος, ανοιχτός, δημόσιος, προσιτός σε όλους και όλες.

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη έχει βάλει στο μάτι τους λόφους, τα πάρκα, τα άλση και το πράσινο της πόλης που με τα περίφημα «προγράμματα αναπλάσεων» που προωθεί, θέλει να μετατρέψει σε εμπορικούς χώρους, αυλές των τουριστικών-ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των νέων επενδυτών-εκμεταλλευτών του δημόσιου χώρου. Τίποτα δεν μένει έξω από τη δράση τους: ο Εθνικός κήπος, ο Λυκαβηττός, ο λόφος του Φιλοπάππου, ο λόφος Στρέφη, ο χώρος του Μουσείου και τα Εξάρχεια, το αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, το άλσος των Ιλισίων, το Μητροπολιτικό πάρκο Γουδί κ.α..

Επιδιώκουν να μετατρέψουν κάθε σπιθαμή δημόσιου κοινόχρηστου χώρου και αγαθού σε εμπόρευμα που θα χρησιμοποιείται με στόχο την κερδοφορία. Το όραμά τους είναι η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των πάντων, με στόχο την παράδοσή τους σε ιδιωτικά κεφάλαια και πρόσχημα τη δήθεν «ανάπτυξη». Για την εξυπηρέτηση αυτού του στόχου δεν διστάζουν ούτε μπροστά στην ιστορική και πολιτιστική εμβληματικότητα χώρων όπως ο Εθνικός κήπος, το Γκάζι, η Ακαδημία Πλάτωνα, ο λόφος Φιλοπάππου και ο λόφος του Στρέφη.

Προωθούν τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς τους ακόμα και με κατάφωρες παραβιάσεις, όπως στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα.

Έχουν σχέδιο και είναι εναντίον μας.

Για αυτό χρησιμοποιούν όλα τα μέσα:: από την παραπλάνηση, τα ψέματα, τις αναπλάσεις περιοχών με στόχο την εμπορευματοποίηση και την παράδοση τους σε μεγαλοσυμφέροντα, μέχρι τους προπηλακισμούς, τις απειλές, τις δυνάμεις καταστολής του κράτους και πρόσφατα τους μπράβους του παρακράτους.

Δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθούν οι γειτονιές μας σε αγέλες τραμπούκων! Η δημοτική αρχή και κυβέρνηση να μαζέψουν άμεσα τα κουτσαβάκια και τις φασιστικές ομάδες τους. Οι ράμπο της ΔΕΛΤΑ να σταματήσουν τις εισβολές, και να απομακρυνθούν από τους χώρους του αρχαιολογικού πάρκου. Οι απειλές και οι προπηλακισμοί δεν τρομοκρατούν, πεισμώνουν τον κόσμο και τις συλλογικότητες που υπερασπίζονται τον δημόσιο χώρο.

Η πόλη και οι γειτονιές μας μας ανήκουν, δεν πρόκειται να τις παραδώσουμε.

Να αντισταθούμε συλλογικά, ενωτικά, μαζικά για να ανατρέψουμε το σχέδιο τους.

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

Δημοτικός σύμβουλος: Κεφαλληνός Παναγιώτης, τηλ. 6934816016

Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρέππα Ντίνα, Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα,

Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης, Μένου Κικη

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.