anticap_logo

Την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας, η πανδημία συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο και ο πόλεμος καλά κρατεί στην Ουκρανία, με μεγάλες συνέπειες για τους λαούς, την ίδια στιγμή που οι εξοπλισμοί «για τ’ αφέντη το ψωμί» εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, η κυβέρνηση αποφασίζει να οδηγήσει τους/ις πιο ευάλωτους/ες εργαζόμενους/ες στην εξαθλίωση.
Στο σύνολο των δήμων υπηρετούν κατά χιλιάδες εργαζόμενοι/ες λόγω COVID-19 σε όλες τις υπηρεσίες (είτε μέσω ΟΑΕΔ, είτε Ι.Δ. ορισμένου Χρόνου-8μηνα, είτε με συμβάσεις έργου, είτε «εθελοντές») και σήμερα ξεπερνούν το 50% των εργαζόμενων. Οι συνθήκες επισφάλειας και εργασιακού μεσαίωνα είναι παντού σε κάθε υπηρεσία. Οι συμβασιούχοι/ες εργάζονται σε πόστα που είναι απαραίτητα, αλλά χωρίς δικαιώματα. Στην ίδια κατεύθυνση με τους προκατόχους της, η κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπει τους/ις άνεργους/ες σε φτηνούς/ες ανακυκλώσιμους/ες και προσωρινά εργαζομένους/ες, χωρίς δικαιώματα. Εντούτοις οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό αποδεικνύουν την ανάγκη συνέχισης της εργασίας τους σε όλους τους δήμους.

Στο έγκλημα που συντελείται συνυπεύθυνοι είναι και το σύνολο των δημάρχων και περιφερειαρχών που «βάζουν πλάτη» στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις και εφαρμογή της ελαστικής εργασίας, που ολοένα και διευρύνεται. Δεν απαιτούν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για χιλιάδες εργαζόμενους/ες στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς, στις κοινωνικές δομές, στην καθαριότητα των σχολείων κ.α.. Τους/τις θέλουν όμηρους, ενώ παράλληλα δεν λένε κουβέντα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Δεν φθάνουν πλέον τα ψηφίσματα συμπαράστασης από δημάρχους-περιφερειάρχες και τα συμβούλια τους, δεν αρκούν τα κροκοδείλια δάκρυα και η «συμπόνια» τους. Οι εργαζόμενες/οι οφείλουν, απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα τους, να γίνουν ο εφιάλτης τους, με συνεχείς συγκεντρώσεις, πορείες και αποκλεισμούς βασικών υπηρεσιών, καταλήψεις κτιρίων και υποδομών των ΟΤΑ. Να διεκδικήσουν σταθερή δουλειά και ζωή με δικαιώματα.
Ως Αντικαπιταλιστική ανατροπή στην Αθήνα, έχουμε θέσει επανειλημμένα το ζήτημα στο δ.σ. της Αθήνας. Εντούτοις αυτό, πέρα από την υιοθέτηση 1-2 ψηφισμάτων δεν προχώρησε σε καμία άλλη ουσιαστική ενέργεια. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός μαζικού κινήματος ανατροπής της πολιτικής που σαρώνει τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των κατοίκων της πόλης.
Να μπει τέλος στις απολύσεις!
Απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 24/5, 10:00 στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.