ANTARSIA

Συγκέντρωσης διαμαρτυρίας γονέων την Δευτέρα 30/5, 4μμ, Πλατεία Κοτζιά έξω από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

H καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 14ου δημοτικού σχολείου Αθηνών και γονέων της γειτονιάς είναι μια γροθιά στο στομάχι:

«Την Παρασκευή 27/5/2022 το μεσημέρι, στην παιδική χαρά της οδού Δαφνομήλη (παιδ. χαρά 112 του ΟΠΑΝΔΑ), έπεσε η εσωτερική σιδερένια καγκελόπορτα τραυματίζοντας σοβαρά ένα 5χρονο αγόρι, μαθητή του 14ου Νηπιαγωγείου Αθηνών. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται ακόμα, ευτυχώς εκτός κινδύνου και έχουν κινηθεί οι νομικές διαδικασίες.

Στη συνέχεια υπάλληλοι του ΟΠΑΝΔΑ ήρθαν, σήκωσαν την πεσμένη πόρτα (χρειάστηκαν 6 άνδρες για να τη μετακινήσουν) και τη φόρτωσαν σε φορτηγό…»

Μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε το θάνατο ενός παιδιού που νοσηλεύεται ακόμη σε νοσοκομείο.

Η παιδική χαρά έχει μείνει χωρίς συντήρηση εδώ και πολλά χρόνια και η σιδερένια πόρτα της μετατράπηκε από την μια στιγμή στην άλλη σε καρμανιόλα. Ήταν όμως προβληματική από την ίδρυση της επι δημαρχίας Γ. Καμίνη καθώς υποδείξεις ασφαλείας μηχανικών του Δήμου της Αθήνας παρακάμφθηκαν και η γνωμοδότηση τους δεν ελήφθη υπόψιν αφού ανέλαβε ο ΟΠΑΝΔΑ να διεκπεραιώσει την αποπεράτωση της χωρίς να υποχρεώνεται σε τέτοιες διαδικασίες. Στα Εξάρχεια, ο Δήμος Αθήνας έχει μόνο δύο παιδικές χαρές, στην Δαφνομήλη, όπου είχαμε τον τραυματισμό του παιδιού και στο Λόφο Στρέφη, η οποία έχει ξηλωθεί τελείως.

Τόση μεγάλη φροντίδα παρέχει για τα παιδιά ο Δήμαρχος των πολλών έργων βιτρίνας Μπακογιάννης! Την ίδια περίοδο, σπρώχνονται στην ανεργία με απολύσεις από το Δήμο Αθήνας εκατοντάδες συμβασιούχοι COVID , αφήνοντάς τις υπηρεσίες χωρίς προσωπικό!

Στην πόλη της Αθήνας όπου εκατομμύρια σπαταλήθηκαν μερικές εκατοντάδες μέτρα από την παιδική χαρά για να φυτευτούν φοίνικες σε πανάκριβες ζαρντινιέρες για να πρασινίσει τάχα ο Μεγάλος Περίπατος του Μπακογιάννη, στην πόλη που βρέθηκαν 120 εκατομμύρια για να γίνουν δώρο στη ΠΑΕ ΠΑΟ για νέο γήπεδο στον Ελαιώνα, δεν βρέθηκαν χρήματα για να συντηρηθεί μια παιδική χαρά ώστε τα παιδιά να παίζουν χωρίς να τους πλακώνουν πόρτες.

Βέβαια στα Εξάρχεια, Μητσοτάκης και Μπακογιάννης έχουν άλλες προτεραιότητες όπως την καταστροφή των δύο μεγαλύτερων δημόσιων ανοικτών χώρων, του Λόφου Στρέφη και της Πλατείας Εξαρχείων, που την βλέπουν σαν επιδιωκόμενο λάφυρο στον πόλεμο ενάντια στους κατοίκους της περιοχής. Λεφτά δεν δίνουν για την συντήρηση παιδικών χαρών και των σχολείων αλλά βρίσκουν για «αναπλάσεις-καταστροφές» με μπροστάρη την ιδιωτική εταιρία UNISON που άρπαξε 35 εκατομμύρια.

Για χάριν των ιδιωτών , της τουριστικής βιομηχανίας και των εταιριών του real estate όπως της PRODEA Investmenet θέλουν Εξάρχεια αποστειρωμένα από την ριζοσπαστική δράση κινημάτων, χωρίς εκπαιδευτικούς και γονείς που υπερασπίζουν τα σχολεία και τους ελεύθερους χώρους της γειτονιάς, χωρίς αγωνιζόμενους εργαζόμενους και νέους.

Η ευθύνη για τον τραυματισμό του παιδιού ανήκει εξ ολοκλήρου στον ίδιο τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη και τις επιλογές του που βάζει τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων, του real estate και της τουριστικής βιομηχανίας πάνω από τις ζωές μικρών παιδιών.

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας την Δευτέρα 30 Μάη να ακούσει την φωνή των γονέων και προχωρήσει ΑΜΕΣΑ ο Δήμος της Αθήνας στην συντήρηση των παιδικών χαρών και των σχολείων χωρίς καμία καθυστέρηση.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


 

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.