logotypos site dimos_0

Στο νέο σχολείο της αγοράς και της «αξιολόγησης» δεν χωράνε οι εκπαιδευτικοί που αγωνίζονται.

Βιώνουμε μια σκοτεινή περίοδο όπου η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας έχουν εξαπολύσει επίθεση στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο, επιδιώκοντας να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς έντονης τρομοκράτησης. Όμως καμμιά εξουσία δε μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμά στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς να αντιστέκονται ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Η εξουσία στο πρόσωπο της διευθύντριας του 99ου Δημοτικού Σχολείου Ζημιανίτη Γ., πιστεύει ότι  μπορεί να φιμώσει τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Η συγκεκριμένη, αφού προσπάθησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση των εργαζόμενων από την εκπαιδευτικό και συνδικαλίστρια Ντίνα Ρέππα, μετά την αποχώρησή της τελευταίας από το σχολείο, προχώρησε σε μια κατάπτυστη και ψευδή καταγγελία προς τον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΙΘ αλλά και προς μαθητές/ριες του σχολείου, ζητώντας την καταδίκη της για «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα καταγγέλλουμε τέτοιες πρακτικές ρουφιανιάς που πλήττουν το συνδικαλιστικό δικαίωμα και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη διευθυντική εξουσία για να πλήξουν τους εκπαιδευτικούς και υπηρεσιακά!

Η Ντίνα δεν είναι μόνη.

Βρίσκεται στις καρδιές όχι μόνο των συναδέλφων της, αλλά και στις καρδιές χιλιάδων μαθητών/ριών και γονέων που τη γνώρισαν στα σχολεία της Αθήνας. Η Ντίνα βρίσκεται στις καρδιές των συντρόφων της στην Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, της δημοτικής κίνησης της οποίας ήταν επικεφαλής και δημοτική σύμβουλος και της οποίας συνεχίζει να είναι σήμερα ζωντανό και ενεργό μέλος.

Η Ντίνα βρισκόταν και βρίσκεται παντού όπου χτυπά η καρδιά του μαχόμενου κόσμου της εκπαίδευσης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης που ασφυκτιούν από τις πολιτικές της κυβέρνησης και του δήμου.

Όλες οι προσπάθειες δίωξης-ποινικοποίησης και «τιμωρίας» που εξυφαίνουν τα υπόγεια του Υπ. Παιδείας θα πέσουν στο κενό. Οι συνάδελφοι/ισσες και οι σύντροφοι/ισες της Ντίνας, καθώς και ο μαχόμενος κόσμος των λαϊκών γειτονιών της Αθήνας θα τους σταματήσουμε.

Η κατάκτηση της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης δεν χαρίστηκε από καμμιά εξουσία, επιβλήθηκε με πολύχρονους και δύσκολους αγώνες χιλιάδων ανθρώπων που ύψωσαν το ανάστημά τους σε όλων των ειδών αυταρχικών, αντιδημοκρατικών και δικτατορικών κυβερνήσεων.

Οι μαχόμενοι συνδικαλιστές ήταν πάντα στο πλάι των εργαζόμενων στους χώρους δουλειάς. Αυτό δεν μπορεί να το καταργήσει κανείς, και τα διάφορα γρανάζια της εξουσίας θα πρέπει να το βάλλουν καλά στο μυαλό τους.

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης

Κάτω τα χέρια από την αγωνίστρια συνδικαλίστρια εκπαιδευτικό Ντίνα Ρέππα

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

Δημοτικός σύμβουλος: Κεφαλληνός Παναγιώτης, τηλ. 6934816016

Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρέππα Ντίνα, Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα,

Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης, Μένου Κική

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.