logotypos site dimos_0_5

Το ατύχημα στην παιδική χαρά στην οδό Δαφνομήλη, στη Νεάπολη Εξαρχείων, όπου η πόρτα πλάκωσε ένα παιδί με αποτέλεσμα ένα κάταγμα στο χέρι, έφερε με δυσάρεστο τρόπο και πάλι στην επικαιρότητα το χρόνιο πρόβλημα της ελλιπέστατης συντήρησης των παιδικών χαρών του δήμου. Ανέδειξε επίσης και την εν γένει παντελή αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την ποιότητα της ζωής των μικρών παιδιών στην Αθήνα.

Επόμενο θα ήταν ο κ. Μπακογιάννης, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ. Αραμπατζή, να φέρουν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μια πλήρη ενημέρωση για το τραγικό ατύχημα, στο οποίο μόνο από τύχη και την άμεση παρέμβαση της μητέρας δεν είχαμε χειρότερα.

Αντ’ αυτού, δεν υπήρξε καν σχετικό θέμα για συζήτηση-ενημέρωση. Τέθηκε στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα στον σωρό, μόνο και μόνο από την επιμονή των συλλόγων γονέων κηδεμόνων της περιοχής και την επιστολής της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα.

Η υποδοχή της δημοτικής αρχής στα παιδιά και τους γονείς τους που μαζεύτηκαν έξω από το δημαρχείο, ήταν η αντιμετώπιση μιας σκληρής-απάνθρωπης εξουσίας απέναντι στον εχθρό λαό: δυνάμεις καταστολής και κλούβα για πιθανές συλλήψεις. Η αντιμετώπιση της πλειοψηφίας του δ.σ. ήταν αντίστοιχη: δεν τούς άρεσε καθόλου η παρουσία των εκπροσώπων των συλλόγων και η απαίτηση τους να τοποθετηθούν, και μάλιστα όχι όλοι και μόνο για 2 λεπτά.

Από την άλλη, οι αντιδήμαρχοι εμφανίστηκαν προετοιμασμένοι να πετάξουν εκατομμύρια ευρώ για προγράμματα που είναι σε εξέλιξη(!) και υποτίθεται ότι θα τα διορθώσουν όλα, από παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς, σχολεία, πλατείες κ.λπ..

Ο κ. Μπακογιάννης, αφού και αυτός παρέθεσε διάφορα νούμερα, στο τέλος «ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το γεγονός» (όχι όπως είπε για το ατύχημα, αλλά ως υπόσχεση ότι θα γίνουν όλες οι παιδικές χαρές ασφαλείς από δω και πέρα). Προφανώς πρόκειται για την ίδια, εντελώς κενή, «πολιτική ευθύνη» που αναλαμβάνουν όλοι οι αστοί πολιτικάντηδες όταν καίγεται ή πνίγεται ο κόσμος, όταν καταστρέφεται το σπίτι ή η αγροτική περιουσία του.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι γίνονται έρευνες για το ατύχημα, και μόλις ολοκληρωθούν θα δοθούν στη δημοσιότητα. Δεν έδωσε καμμιά απάντηση στα έγγραφα ερωτήματα των συλλόγων της περιοχής, ούτε βέβαια σε όσα διατυπώσαμε και εμείς εγγράφως ως ΑΑΑθήνας. Επίσης απέφυγε να διαψεύσει τις φαιδρές διαρροές των προηγούμενων ημερών περί δολιοφθοράς, περί ευθύνης του μικρού παιδιού και άλλες αστειότητες που ακούγονταν από δημοτικούς συμβούλους του και διάφορους παράγοντες του δήμου.

Ρωτάμε, για μια ακόμα φορά, τον κ. δήμαρχο και τη διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ:

•             Πότε έγινε έλεγχος στο συγκεκριμένο χώρο για την πόρτα, την υπόλοιπη περίφραξη αλλά και όλα τα παιχνίδια, και λοιπά μέσα που υπάρχουν & θεωρούνται εν δυνάμει επικίνδυνα;

•             Κάθε πότε διενεργείται αυτοψία-έλεγχος και οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης, και από ποια υπηρεσία; Την πραγματοποιεί ο ΟΠΑΝΔΑ ή κάποιος εργολάβος; Η συγκεκριμένη παιδική χαρά που έχει πιστοποιηθεί το 2018, έχει επανελεγχθεί από τότε;

•             Πόσο ασφαλές είναι το σύνολο των παιδικών χαρών, των αθλητικών χώρων και των αντίστοιχων στα σχολεία; Πότε ελέγχθηκαν για τελευταία φορά και από ποιους; Ποιος έχει την ευθύνη για τον έλεγχο και τις επισκευές;

•             Από ποιόν θα αποζημιωθούν οι γονείς του μικρού για τα όποια έξοδα έκαναν για την αποκατάσταση της υγείας του;

•             Ποιο ακριβώς είναι το πρόγραμμα επισκευών και ανακατασκευών των υπαρχόντων παιδικών χαρών, ανά μήνα, έως το τέλος του 2022;

•             Ποιο είναι το πρόγραμμα δημιουργίας νέων παιδικών χαρών ανά δημοτική κοινότητα και σε ποιους χώρους;

Τα παραπάνω ερωτήματα, αν και διατυπώθηκαν, ο κ. Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από την πλευρά μας, ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, θα επιμείνουμε να ζητάμε απαντήσεις ούτως ώστε να γνωρίζουν οι κάτοικοι της πόλης αν τα παιδιά τους είναι ασφαλή στις δομές που έχει ο δήμος Αθήνας.

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

Δημοτικός σύμβουλος: Κεφαλληνός Παναγιώτης, τηλ. 6934816016

Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρέππα Ντίνα, Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα,

Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης, Μένου Κική

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.