logotypos site dimos_0

Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα! Λεφτά τώρα για να φτιαχτούν όλες οι παιδικές χαρές και όλα τα σχολεία της Αθήνας!

Ακριβώς μια εβδομάδα μετά το ατύχημα στην παιδική χαρά στην οδό Δαφνομήλη, την Παρασκευή 3/6 είχαμε και νέο ατύχημα, αυτή τη φορά στην παιδική χαρά της οδού Βαφειοχωρίου, στο Γκύζη. Συγκεκριμένα, η αλυσίδα κούνιας κόπηκε και από θαύμα δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό του παιδιού. Όλοι/ες μας ξέρουμε πολύ καλά μέχρι ποιο ύψος φτάνουν τα παιδιά όταν κάνουν κούνια και μπορούμε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί αν η αλυσίδα είχε σπάσει όταν το παιδί ήταν ψηλά.

Ο ΟΠΑΝΔΑ αρκέστηκε να κλείσει την παιδική χαρά και να βάλει μια επιγραφή που λέει: «ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ».

Μήπως να παραμείνει και ο δήμος Αθηναίων κλειστός λόγω διαρκούς αδιαφορίας για τις ζωές μας και των παιδιών μας;

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά έχει, επιπλέον, μια τραμπάλα διαλυμένη (που αποσύρθηκε πρόσφατα, χωρίς ποτέ να αντικατασταθεί), παγκάκια ετοιμόρροπα και δάπεδο ασφαλείας που με τα χρόνια έχει σκληρύνει και είναι πλέον αιτία ατυχημάτων. Παράλληλα έχουν σχηματιστεί ανισόπεδα τμήματα ύψους 20 εκατοστών, που δημιουργούν χαντάκια και κρύβουν επιπλέον κινδύνους για τα παιδιά.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα είχε ενημερώσει έγκαιρα τον ΟΠΑΝΔΑ για την ανάγκη ανάπλασης της παιδικής χαράς στην οδό Βαφειοχωρίου (νο. 795).

Μετά από ερώτημά μας που αφορούσε συνολικά στις αναπλάσεις των παιδικών χαρών, αλλά και κάποιες συγκεκριμένες παιδικές χαρές, στις 28/3 ο ΟΠΑΝΔΑ μας απάντησε ως εξής:

«…για τις Παιδικές Χαρές που αναφέρετε στην επιστολή σας, όπως για παράδειγμα είναι  εκείνη στην Βαφειοχωρίου και Παπαστράτου, στο Γκύζη, όπου υπάρχει αλλοίωση δαπέδου, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι είμαστε απόλυτα ενήμεροι και καθημερινά οι υπάλληλοι του ΟΠΑΝΔΑ κάνουν παρεμβάσεις και επιδιορθώσεις, προκειμένου να είναι ασφαλείς και λειτουργικές μέχρι ωσότου γίνει η οριστική ανάπλασή τους».

Τα σχόλια είναι περιττά.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε που και πότε θα γίνει το επόμενο ατύχημα.

Οι δημότες οφείλουμε να απαιτήσουμε, ακόμα πιο διεκδικητικά, η δημοτική αρχή να ασχοληθεί σοβαρά, και όχι με επικοινωνιακά παιχνίδια, με την ασφάλεια, την καθημερινότητα και συνολικά με τις ανάγκες των παιδιών και των νέων αυτής της πόλης.

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

Δημοτικός σύμβουλος: Κεφαλληνός Παναγιώτης, τηλ. 6934816016

Ομάδα παιδείας:

Κάνιστρα Άννα, Μπαρδάνη Άννα, Ρέππα Ντίνα, Σιαπάτης Αποστόλης,

Σουρτζής Φώτης, Τάσσου Δήμητρα, Τσαγκαράτου Αιμιλία


 

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.