logotypos site dimos_0_5

Εν μέσω έντασης της καταστολής στα πανεπιστήμια, η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε ένα αντιδραστικό νέο νόμο πλαίσιο για τη λειτουργία τους. Με το νέο νομοσχέδιο, που είναι κομμένο και ραμμένο στις οδηγίες ΕΕ, ΟΟΣΑ και ΣΕΒ, προβλέπεται η πλήρης επιχειρηματικοποίηση των ΑΕΙ και η δημιουργία πτυχίων χωρίς ουσιαστική αναφορά σε συγκεκριμένη επιστήμη και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Παράλληλα, λίγες μέρες μετά τις φοιτητικές εκλογές και την ήττα της κυβερνητικής παράταξης σε αυτές, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει στο γύψο τους φοιτητικούς συλλόγους μέσω της θέσπισης «φοιτητικών συμβουλίων» και «ενιαίων ψηφοδελτίων» για την ανάδειξη εκπροσώπων στα όργανα διοίκησης των Πανεπιστημίων.

Όσον αφορά την «πανεπιστημιακή αστυνομία», η πρόβα για την εγκαθίδρυση της ξεκίνησε στο ΑΠΘ, όπου οι δυνάμεις καταστολής, με την πλήρη κάλυψη της πρυτανείας, έχουν μετατρέψει τις σχολές σε πεδίο μάχης. Η παρουσία των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο είναι διαρκής, όπως και η βία και η καταστολή σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών. Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής ήταν η δολοφονική επίθεση σε βάρος φοιτητή που δέχθηκε φωτοβολίδα κρότου-λάμψης με ευθεία βολή στο πρόσωπο.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Όμως η πρόθεση της κυβέρνησης για την εγκατάσταση των πραιτοριανών της μέσα σε αυτά ακυρώθηκε εντυπωσιακά στις 10 Ιούνη, από τη μαζική παρουσία φοιτητών, νέων εργαζόμενων και αγωνιστών/τριών στις πύλες των ΑΕΙ.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν προωθείται για την «πάταξη της ανομίας», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ. Αντιθέτως θα είναι το μακρύ χέρι της επιχειρηματικής λειτουργίας και της εμπορευματοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης, θα αποτελέσει τον υπερασπιστή-εγγυητή τους ενάντια στην αμφισβήτηση και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Δεν θα τους περάσει. Η παρουσία της αστυνομίας στα ΑΕΙ είναι κίνηση πολέμου για το ευρύτερο λαϊκό κίνημα, το οποίο στέκεται στο πλάι του αγωνιζόμενου φοιτητικού κινήματος.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στηρίζει των αγώνα των φοιτητικών συλλόγων, τα παιδιά μας και τους αυριανούς εργαζόμενους/ες. Μαζί θα αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου. Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Κάτω τα χέρια από το άσυλο

Να διαλυθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία

Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους/ες, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς

Όχι στον νέο νόμο-πλαίσιο! Ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της καταστολής και του πολέμου

Γραφεία Αιόλου 47, 3ος όρ., τηλ. 2103248892

Δημοτικός σύμβουλος: Κεφαλληνός Παναγιώτης, τηλ. 6934816016

Ομάδα συλλογικής εκπροσώπησης:

Ρέππα Ντίνα, Ρίζος Μιχάλης, Μάτσα Κατερίνα,

Παπαχριστούδη Ματίνα, Σιαπάτης Αποστόλης, Μένου Κική

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.