2941396
Και εκεί που όλοι θα περίμεναν μια συγνώμη για την άθλια κατάσταση στο κέντρο της πόλης, ο κύριος Μπακογιάννης αποφάσισε να μετατραπεί σε λαγό της κυβερνητικής καταστολής, στέλνοντας επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, για να απαγορεύσουν-περιορίσουν τις διαδηλώσεις, γιατί αυτές δήθεν διαταράσσουν “την κοινωνική και οικονομική ζωή”.
 
Διερμηνεύει τα συναισθήματα των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών, όπως θέλει και όπως του αρέσει, όμως η αγανάκτηση ξεχειλίζει για τον αποτυχημένο δήμαρχο Αθηναίων, για το φιάσκο του Μεγάλου Περιπάτου και την εγκατάλειψη όλων των γειτονιών που δεν προσελκύουν τουρίστες. Όχι μόνο για την εικόνα της Αθήνας, αλλά ακόμα περισσότερο για την ταλαιπωρία των ανθρώπων που υφίστανται κάθε μέρα εδώ και τόσους μήνες, με το κυκλοφοριακό χάος, “τη διατάραξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής”...
 
Κλείνει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος “διακοσμήθηκε” με τις διαβόητες λαμαρίνες... Κλείνουν σχεδόν 9 μήνες από τότε που η λεωφόρος Πανεπιστημίου παραμένει σκαμμένη και λειτουργεί ως ο πιο κεντρικός σκουπιδότοπος της πόλης.
 
Αλήθεια, τις περισσότερες ημέρες τον τελευταίο χρόνο, που δεν υπήρχε κάποια συγκέντρωση-διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, γιατί άραγε υπήρχε μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης?
 
Ο κύριος Μπακογιάννης, αναλαμβάνει ένα διπλό ρόλο: τροχονόμος των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλεμπόρων που νοιάζεται μόνο για την τουριστική μόστρα της Αθήνας και πρωτομάστορας της κυβερνητικής καταστολής. Γιατί αντιλαμβάνονται πολύ καλά στα κυβερνητικά-κρατικά επιτελεία ότι σε μια περίοδο που συντρίβεται το λαϊκό εισόδημα από την ακρίβεια στα καύσιμα, στο ρεύμα, στα σούπερ μάρκετ που προκαλεί η κυβερνητική πολιτική, οι λαϊκές αντιδράσεις και οι διεκδικήσεις για μέτρα ανακούφισης θα πολλαπλασιαστούν. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων... Για άλλη μια φορά θα πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τα αντιλαϊκά σχέδια καταστολής και αυταρχισμού.      

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.