LOGO
Διοικητικές Υπηρεσίες
 • Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων
 • Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών
 • Διεύθυνση Διοικητικού – Προσωπικού
 • Διεύθυνση Οικονομικών και Περιουσίας
 • Διεύθυνση Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικών και Εστίασης

 

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Ρόδου 181, 10443 Σεπόλια

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 5102400

Fax: 210 5152607

Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (e-mail):  [email protected]

Website: www.dbda.gr

 

Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας (της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών)

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σάμου 95, Σταθμός Λαρίσης, Τηλέφωνο: 210 8222671
 

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1859 με σκοπό τη φιλοξενία και περίθαλψη των εγκαταλελειμμένων βρεφών και νηπίων, την αποκατάστασή τους, καθώς και την προστασία της μητέρας (έγγαμης και άγαμης).

Αποτέλεσε τον αρχικό πυρήνα της παιδιατρικής περίθαλψης στη χώρα μας, καθώς και το πρώτο κέντρο εκπαίδευσης φοιτητών και ιατρών για την απόκτηση της ειδικότητας της παιδιατρικής.

Κύρια μέριμνά του ήταν η προστασία, η ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη των βρεφών και η κοινωνική αποκατάστασή τους. Αυτή επιτεύχθηκε κυρίως με υιοθεσίες και, όπου αυτό δεν ήταν εφικτό, με ανάδοχες οικογένειες. Υπολογίζεται ότι στο Βρεφοκομείο φιλοξενήθηκαν συνολικά, κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας του, περίπου πενήντα χιλιάδες (50.000) παιδιά.

Το 1964 δημιουργήθηκε εντός του κτιριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών στην οδό Πειραιώς 51, ο πρώτος Παιδικός Σταθμός. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 το Δημοτικό Βρεφοκομείο ανταποκρίνεται στην επιτακτική ανάγκη για λειτουργία Παιδικών Σταθμών και έτσι συμπληρώνεται ο σκοπός του με την ίδρυση Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων μητέρων.

Από τον Σεπτέμβριο του έτους 2020 στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών θα λειτουργούν εβδομήντα (70) Παιδικοί Σταθμοί. Οι Παιδικοί Σταθμοί οι οποίοι υπάγονται σήμερα στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών είναι οι Παιδικοί Σταθμοί που έχουν ιδρυθεί διαχρονικά από το Δήμο Αθηναίων και οι τέως Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί που υπάγονταν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και μεταφέρθηκαν στο Δήμο Αθηναίων.

Με το Ν. 3448/06 (ΦΕΚ 950/Β - 19/7/06) πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση των διαφορετικών Νομικών Προσώπων και έτσι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αθηναίων διοικούνται πλέον κατά τρόπο ενιαίο από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών.

Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Παιδικών Σταθμών στη χώρα μας και τα Βαλκάνια και ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης, με δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 4.520 παιδιών.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού αποτελείται από τους κάτωθι:

Πρόεδρος Δ.Σ. :  Δήμητρα-Ινές Αγγελή-Λυκούδη

Μέλη Δ.Σ. :

 1. Δήμητρα-Ινές Αγγελή-Λυκούδη 
 2. Ελισάβετ Λέκκα
 3. Ζακ Λεβή
 4. Σοφία Δεμπεγιώτη
 5. Μαρία Νομικού
 6. Αριστείδης Λαυδής
 7. Απόστολος Πανόπουλος


 

Γνωστοποίηση ηλεκτρονικής διεύθυνσης για το Ερευνητικό Πρόγραμμα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αθηναίων

Το τελικό τεύχος και το παράρτημα του ερευνητικού προγράμματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με τίτλο «Καταγραφή, αξιολόγηση και προτάσεις αντιμετώπισης δυσλειτουργιών του δικτύου βρεφονηπιακών σταθμών στο Δήμο Αθηναίων», σύμφωνα με την από 27.12.2012 υπογραφείσα Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, είναι διαθέσιμο στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

Καταγραφή, αξιολόγηση και προτάσεις αντιμετώπισης των δυσλειτουργιών του δικτύου ΒΣ στον Δ. Αθηναίων

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.