Τηλέφωνα επικοινωνίας: 1595 και 210 3470763

Στο Τμήμα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης ανήκει, μεταξύ άλλων, η αρμοδιότητα της απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων (αυτοκινήτων, δικύκλων κλπ) από τα όρια του Δήμου Αθηναίων.

Εντεταλμένοι υπάλληλοι (ελεγκτές-καταγραφείς) της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης εκτελούν αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν σχετικής καταγγελίας καθημερινές αυτοψίες στις επτά ( 7 ) Δημοτικές Κοινότητες εντοπίζοντας και καταγράφοντας εγκαταλελειμμένα οχήματα. Άλλες πηγές πληροφόρησης είναι ο τετραψήφιος αριθμός «1595» με τον οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι δημότες, τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και η Δημοτική Αστυνομία.

  • Η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου γίνεται κατ΄ εφαρμογή του Π.Δ 116/2004 (ΦΕΚ 81/Α΄/5-3-2004). Τα οχήματα που αποσύρονται παραδίδονται σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) και οδηγούνται στην ανακύκλωση, όπως ορίζει το ανωτέρω Προεδρικό Διάταγμα.
  • Για τα εγκαταλελειμμένα δίκυκλα, φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, μπαγκαζιέρες, τροχόσπιτα κλπ. ακολουθείται η διαδικασία που ορίζεται από την ΚΥΑ1002901/2002 (ΦΕΚ 57/Β΄/24-1-2002). Τα οχήματα που αποσύρονται παραδίδονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Δ.Δ.Δ.Υ).

 

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στον χρονικό ορίζοντα, στις λοιπές νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης ενός εκάστου οχήματος, ειδικές κατηγορίες εγκαταλελειμμένων οχημάτων που χρήζουν διαφορετικό κατά νόμο τρόπο αντιμετώπισης (πχ. οχήματα με ξένες πινακίδες, που διέπονται από τις διατάξεις του Τελωνείου) μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Διαχείρισης Ειδικών Ροών στο τηλέφωνο 210 3470763.

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.